Koruna z mečů přehled

Koruna z mečů https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203519/bmid_koruna-z-mecu-0g0-203519.jpeg 4 86 86

Kolo času série

< 7. díl >

Kolo času se otáčí a věky přicházejí a odcházejí. Co bylo, co bude a co je. Ale vše ještě může zahalit Stín. Kéž Drak Znovuzrozený opět vyjede na větrech času. Elain, Aviendha a Mat se dostali ještě blíže k míse – ter'angrialu –, která by mohla změnit nekonečnou vlnu veder na světě a nastolit přirozené počasí. Egwain začíná shromažďovat všechny ženy, které dokážou usměrňovat – Mořský národ, hledačky větru, moudré i pár překvapivých dalších. A nade vším čelí Rand děsivému Zaprodanci Sammaelovi v Shayol Ghulu, kde na svou kořist číhá krvežíznivá mlha. První vydání.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

A Crown of Swords , 1996


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koruna z mečů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Slezadav
04.03.2024 3 z 5

Tenhle díl mě příliš nezaujal. Pořád je to Kolo času a pořád mě zajímá, jak se bude příběh vyvíjet dál, ale tahle konkrétní kniha byla z mého pohledu docela "meh".
Tentokrát to bylo postavené hodně na vývoji postav a na jejich vzájemných konfliktech. Ne, že by to bylo obecně špatně, jen jsem měl trochu pocit, že po 6 knihách s těmito postavami už další věnovanou jejich vývoji úplně nepotřebuji. Raději bych nějaké ty dějové posuny a zvraty. Těch je tady bohužel strašně málo. Je také vícero postav, které jsem dříve měl rád, ale můj vztah k nim už hodně ochladl. Opačný případ téměř nenastává.
Na to, jak se celou dobu nic neděje působí závěr velmi uspěchaně a bohužel i hodně ohraně. Je velmi podobný zakončení některých z předchozích dílů a doslova na několika stránkách. Obecně nekonečné opakování již řečeného knihu zbytečně prodlužuje. Mám pocit, že autor příběh začíná schválně natahovat děj přidáváním dalších a dalších linií a vytahuje nové a zřejmě důležité postavy naprosto ze vzduchu. Chybí trochu "tah na branku".
I přes veškerou kritiku mě i tento díl bavil, přestože asi ne tolik jako ty předchozí. Svět je skvěle vybudovány, postavy jsou nádherně živé a uvěřitelné. Mám trochu obavy, aby se tahle série nezačala točit na místě a utápět v nedůležitých nových linkách. Tentokrát nemohu říct, že jde o skvělou knihu, ale ba mírný nadprůměr to asi pořád stačí.

Adam84
18.10.2023 4 z 5

Další díl za mnou a problém s globálním oteplováním stále nevyřešen, i když musím přiznat, že se kolem tak zdánlivě triviálního vedlejšího úkolů (který zaměstnává mnohé hlavní hrdiny už druhý díl) momentálně odehrávají ty zajímavější části této knihy.

Co mne ovšem potěšilo nejvíce, je osvobození Moghedien, které slibuje - snad do dalších dílů - zásah do života hlavních postav vpravdě krutým způsobem.

Koruna z mečů je tedy z mého pohledu, jen dokončením událostí z Pána chaosu, přesto se čte snadno, stránky ubývají velmi rychle, Jordan si stále zachovává svůj styl fantasy a to jen tak bavit nepřestane.


Taťka Hraboš
02.01.2023 5 z 5

Kolo času se točí stále zběsileji, na straně zla se objevují nové tajemné postavy (možná proto, že potenciál těch starých autor už trošku vyčerpal). Pořád výborné čtení, ale přece jen je tenhle díl o kapánek slabší než ty předešlé. Snad i pro ten závěr, který vyvolává pochybnosti, co se vlastně opravdu stalo. A co mě opravdu vytočilo (ale za to autor nemůže), je mystifikace v anotaci. Kdo ji psal, nejspíš knihu vůbec nečetl – splést si Shadar Logoth se Shayol Ghulem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Koruna z mečů v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených149x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených4x
v Knihotéce117x
v Chystám se číst59x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech3x

Autorovy další knížky

Robert Jordan (p)
americká, 1948 - 2007
2012  79%Oko světa
1998  75%Oko světa 1
2019  85%Kolo času 0–14 (komplet)
2016  94%Bouře přichází
2017  94%Vzpomínka na světlo