Kolmo na Moskvu přehled

Kolmo na Moskvu
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114518/kolmo-na-moskvu-114518.jpg 4 11 11

Zaslechnete občas dálek volání a máte chuť vyrazit na kole někam hodně daleko? Říkáte si ale, že na pořádně dlouhou cestu nemáte dostatek času! Milan Martinec vám v knize Kolmo na Moskvu naznačí, že je možné uskutečnit hodně dlouhé výpravy i v rámci řádné dovolené.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kolmo na Moskvu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Tomas@S
01.11.2017 4 z 5

Autor popisuje 4 cyklisticke dalkove (3-4 tis. km) vypravy po Evrope vsemi hlavnimi smery azimutu, ktere absolvoval v letech 2003-2009 behem letni firemnich dovolenych. Az na jednu vyjimku se jedna o solo jizdy s prespavanim v prirode. Delka etap je impozantni, zpravidla okolo 200 km, jede pomaleji, ale zato cely den.

Styl cestopisu mi celkem vyhovoval. Neni to muj prvni precteny cyklisticky cestopis, tak muzu dokonce uz i srovnavat. Srovnani nevychazi uplne spatne, i kdyz se jedna podle mne asi spise o trochu slabsi dilo. Jako pozitivum bych uvedl denni itinerar na konci kazde kapitoly, pomaha zorientovat se v textu. Fotografii je pomerne malo, jsou vytistene na nekolika sousedicich listech a spise ukazuji nejake zajimavosti, nez prubeh cele vypravy. Takze se musi v knize dost casto listovat. Na druhou stranu autor popisuje sve cesty i na svem blogu http://www.milanec.wbs.cz/, ktery obsahuje ke kazde vyprave velke mnozstvi fotografii. V textu mi chybi trochu osobnejsi pristup, autor se drzi popisovani cest a temer nepise o motivacich, inspiraci ci pripravach k cestam a ani o svem osobnim zivote.

Co se tyce literarniho stylu, je opravdu osobity, ale celkem rychle jsem si na nej zvykl a snad jsem pozoroval i postupne zlepsovani se v case. Zvlaste posledni uvedena vyprava do Portugalska je asi nejkvalitnejsi, presto stale osobita a prokladana vtipky, obvykle inspirovane asociacemi na nazvy mistnich obci.

maccik
09.06.2017

Zajímavá knížka plná osobních postřehů.


pagac17
20.05.2016

Obdivuji autora knihy a zároveň cyklistu, který absolvoval tolik zajímavých cest po různých zemích, Čte se mi velmi dobře jeho podání, je srozumitelné a poutavé. Přitom během cesty zavítá do míst, která jsou historická v minulosti i současnosti, Takže se rád poučím a také znovu zopakuji svoje znalosti zeměpisu a dějin. Dále obsah nerozvádím, každý, kdo chce tento žánr číst, musí se do ní zahloubat, jak to činím i já. Vřele doporučuji. Jenom obdivuji cestovatele pana Martince za jeho odvahu projíždět mnohdy sám neznámími oblastmi a pak to nocování v přírodě.A to za každého počasí. Předpokládám, že zná několik jazyků, zvláště angličtinu. Rád bych si ho poslechl na nějaké jeho přednášce.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kolmo na Moskvu v seznamech

v Přečtených18x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených1x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit1x