Koho má znát správný Čech přehled

Koho má znát správný Čech https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437025/bmid_koho-ma-znat-spravny-cech-76u-437025.jpg 5 8 8

Víš, které naše osobnosti se celosvětově proslavily? Co velkého dokázaly, proč se staly slavnými, v čem vynikaly nebo v čem byly a jsou výjimečné? V této knížce se dozvíš odpovědi nejen na tyto otázky, ale také spoustu dalších informací a zajímavostí o významných lidech naší země a zjistíš, co by o nich měl znát každý správný Čech, Moravan i Slezan! Máme právo být hrdi na to, co všechno naše osobnosti dokázaly. Kam díky nim naše malá země posunula vědu a techniku, jak a čím přispěla na světové výzkumy a objevy. Dozvíte se, co úžasného jsme dokázali v umění nebo kam jsme posunuli lidské možnosti i výkony ve sportu. Tato kniha pro vás jistě bude inspirací a připomene vám, proč být hrdí na naše významné osobnosti, a také na to, že žijete právě v České republice!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koho má znát správný Čech. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Karolína18
16.10.2023 5 z 5

Opět povedená publikace, čtenáře nezahltí, ale poučí. Moc se mi líbil výběr, asi nejsem takový znalec, abych jej kritizovala. Ale opět není to četba jen na jedno přečtení, ale spíš do rodinného knihovny.

Knižní střípky
04.05.2020 5 z 5

Jak sám pan VANĚČEK píše v úvodu knihy, nemohl zde napsat o každé naší významné osobnosti, to bychom knihu neunesli, ale výběr je vskutku pestrý a každý si zde najde svého oblíbence. Máme zde zástupce politiků, literátů, významných podnikatelů a filantropů, umělců, cestovatelů, sportovců, vědců a mnohých dalších.
Kniha je opět psána poměrně velkým a i pro menší čtenáře dobře čitelným písmem. Graficky je zpracována rovněž skvěle, ilustrace pana Ráže jsou oku velmi líbivé. Já prostě opět nemám co vytknout.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.


Související novinky (1)

Knižní novinky (15. týden)

05.04.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Koho má znát správný Čech v seznamech

v Přečtených10x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech4x