Kód 1 přehled

Kód 1
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/363225/bmid_kod-1-tajomstvo-zazraku-Wzy-363225.jpg 4 55 55

Nachází se hrob Ježíše Krista skutečně v Izraeli? Mohl Ježíš působit v Indii a v Kašmíru? Jozef Banáš ve svém novém románu Kód 1 boří zažitá dogmata a pilíře, na nichž stojí katolická církev. Hlavní hrdinka románu Marika onemocní rakovinou. Dojde k závěru, že tradiční medicína jí již nemůže pomoct a věří v zázrak. Společně se svým manželem Martinem se odhodlá odjet do Izraele a u předpokládaného hrobu Ježíše Krista čekat na zázrak. Netuší však, že cesta za uzdravením ji zavede i do exotičtějších míst a půjde jí při tom o život i daleko dramatičtějším způsobem. Některá tajemství totiž musí zůstat skrytá, a významní hráči na šachovnici světa jsou pro jejich zachování schopni čehokoli… Pokud jste s napětím přečetli román Kód 9, určitě sáhnete i po jeho volném pokračování.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kód 1. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

petr_
06.05.2022 1 z 5

Tu to knihu považuji za nepodařenou napodobeninu Vinciho kódu, a aby se čtenář nemýlil, jak je nazvaná "Kód 1". Možná jako záhadologická knížka je to dobré, ale jako beletrii to neberu.
Zápletky jsou jednoduché a předvídatelné opravdu nuda. Zařadil bych tuto knihu do rubriky NEDOPORUČUJI.

Dada077
25.07.2019 5 z 5

Čítanie knihy, pri ktorej už na začiatku viem, ako inak by mohlo skončiť hľadanie, čoby hlavný motív príbehu, ale celkový dojem nakoniec veľmi dobrý.
"... lebo všetko živé je Bohu milšie, ako písma, v ktorých niet života a ktoré ste si vymysleli sami. "


Metroušek
03.11.2018 4 z 5

Nejsem stoupencem dnes tak módních dvou časových linií v románech, a vůbec si nevzpomínám, že by se to někdy někomu povedlo. Pan Banáš se však zřejmě ošidil o spoustu peněz, když román nelítostně rozsekal na kousky, a nenechal jenom nosný a silný Ježíšův příběh. Světová poptávka po oněch "ztracených", zcenzurovaných letech Ježíšova dětství, dospívání a mladého mužství je stále veliká, a vysvětlení pobytem v Indii je atraktivní a silné, ačkoli podle mne málo pravděpodobné. Pobyt v sektě esejců někde v horách nebo na pobřeží Středozemního moře by Ježíšova "zmizelá léta" měl dostatečně dobře osvětlit. Ten, kdo rozezná Boha od boha by neměl být podobností mezi Ježíšovým učením "pravých" i "nepravých" evangelií a buddhismem překvapený. Autor tyto věci nastudoval dostatečně a umí psát. Snad někdy sepíše Ježíšova "zmizelá léta" ještě jednou, pořádně, podrobně, s větším důrazem na evangelia než na buddhismus, jako monumentální historickou fresku. A ať ho pro mě za mě zavede třeba i do Indie, když v éře New Age Blízký východ nestačí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kód 1 v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených68x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených7x
v Knihotéce51x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit1x