Dlouhá cesta přehled

Dlouhá cesta https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314818/bmid_dlouha-cesta-63c296d29c397.png 4 268 268

Kočár do neznáma série

< 4. díl >

V září 1793 ovládli Francii jakobíni a jejich téměř roční soupeření o moc s girondisty vyvolalo novou vlnu poprav. Pod gilotinou skončilo téměř dvacet tisíc lidí. Horší dobu k návratu do rodné země si Hermína de Marigny vybrat nemohla. Na doporučení matčina právníka se vydává do Paříže, aby zachránila alespoň zbytky rodinného majetku. Po pěti letech strávených mimo Francii však přijíždí do země, kterou už nepoznává, a brzy zjišťuje, že riziko, které podstupuje, je příliš velké…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dlouhá cesta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (64)

likaf
19.03.2024 5 z 5

Nejnapínavější díl. Popisování revoluční Francie bylo neskutečně barvité. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout, musela jsem se co nejrychleji dozvědět jak to s hlavními hrdinkami dopadne... Doporučuji.

uzivatel6305
21.01.2024 5 z 5

Naprosto jsem se zamilovala do této skvělé série. Myslím, že tento díl byl naprosto geniální a Hanička opět ukázala své hluboké znalosti francouzské historie a také schopnost popsat vše záživně, originálně, dobrodružně a zajímavě.

Hlavním bodem příběhu je tentokrát Francouzská revoluce, její konec a ohromný dopad. Nejsem zrovna fanda francouzské historie a země samotné, ale konečně chápu o co v té době doopravdy šlo a neskutečně mi vše připomíná jak Velkou říjnovou revoluci a její dopady, tak převrat v naší zemi po roce 1948. Lidé jsou stejní, demagogie je stejná a zrovna tak fanatismus, nenávist a nevzdělanost ať francouzské lůzy či komunistického proletariátu, udavačství, hloupost a smrtelné dopady toho všeho.

Hlavní postavy se samozřejmě zapojují do všeho a čtenář musí jen držet palce a fandit jim, stejně jako všem skvělým lidem, kteří se nečekaně objevují i na těch nejchmurnějších a nejdrsnějších místech.

Tento díl mě naprosto nadchl a doporučuji všem.


Sklíčko
18.11.2023 5 z 5

Někdo tu psal, že je v tomto díle příliš náhod... Jenže, bez toho by nebyl příběh... A tenhle je moc hezký..!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dlouhá cesta v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených400x
ve Čtenářské výzvě24x
v Doporučených18x
v Knihotéce137x
v Chystám se číst97x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech2x