Knoflíková válka přehled

Knoflíková válka https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/261227/mid_knoflikova-valka-CiO-261227.png 4 234 234

Loverňáci a Velraňáci se opravdu nemají rádi. A když se někdo nemá opravdu rád, dříve nebo později dojde ke konfliktu. Nejinak tomu bylo i v tomto případě. Vybuchla válka. Sice šlo jen boj mezi dvěma nesmiřitelnými chlapeckými tábory, ale zarputilosti v něm bylo stejně, jako když válčí dospěláci. A stejně jako u válek dospělých, každá strana toužila získat nějakou trofej. V tomto případě to byly knoflíky, přezky, límce a kšandy uřezané poraženým. Z takového výsledku bojů rodiče opravdu nemohou mít radost… Knoflíková válka byla přeložena do mnoha světových jazyků a dočkala se i pěti filmových zpracování.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Knoflíková válka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (48)

Ristridin
23.04.2024 4 z 5

Kniha, která mě bavila více v dětství, ale stále neztrácí úplně půvab. Hezký jazyk (mám to nejstarší vydání), mnohé výrazy mě pobavily a špičkování kluků je super. Pojednává se o období ještě několika let před první světovou válkou, takže "starší" mluva kluků mě příliš nepřekvapuje.
Kniha je ale lehce monotónní a vlastně se kluci jen řežou a nadávají si, do příběhu by se toho vešlo víc. Způsob, jakým se řezali (házení šutrů, mlácení klacky, vyrážení zubů), mě děsil. Přijde mi to trochu moc i na tehdejší dobu, ale kniha asi měla působit poněkud s nadsázkou.
Závěr pak pozvedly památné věty:
"Jo, není to lehký, když má člověk rodiče!"
"A když si tak člověk pomyslí, že až budeme dospělí, budeme možná taky tak hloupí jako oni..."

deniha
08.02.2024 2 z 5

Můj názor na tuto knihu svádí stejný souboj jako mají mezi sebou Lovraňáci a Velraňáci. Z jedné strany, mě kniha bavila a nepřeberné druhy nadávek typu "ty krávo nepodojená" a jiné nevšední slovní spojení mě několikrát rozesmály. Ovšem na druhou stranu, jsem čekala od příběhu a jeho zápletky něco víc, a ne jen to co už jsem si přečetla v anotaci. Za mě zklamání.


andrii24
04.10.2023 4 z 5

Tu mají na vestě. Rozkmotřenci. Tak rychle stříhejte skalpy do koflíků, než vás skálopevně chytne, učit bude svět fraků.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Tajemný cizinec, Dáma z Monsoreau a dalších 44 eknih zdarma ke stažení

25.07.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Knoflíková válka v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených381x
ve Čtenářské výzvě29x
v Doporučených14x
v Knihotéce227x
v Chystám se číst102x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech11x