Záhada Sfingy přehled

Záhada Sfingy https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463508/bmid_zahada-sfingy-ihN-463508.jpg 4 16 16

Knihy Babylonu série

< 2. díl

Druhá část oceňované tetralogie Knihy Babylonu Útěk z Babylonské věže není snadný, ale návrat je ještě těžší. Thomas Senlin a jeho nesourodá posádka sice unikli ze spárů babylonských byrokratů a despotů, nyní však nemají na vybranou a na své uloupené vzducholodi musejí vést svízelný život pirátů. Senlin se ovšem nevzdává a dál pátrá po své ztracené ženě. Bez peněz a velkých nadějí se obrátí pro pomoc k bájné postavě Babylonské věže, záhadné Sfinze. Ta však nikomu nepomáhá zadarmo a Senlin už dobře ví, že dluhy nejsou v Babylonu nikdy takové, jak vypadají. A Thomas Senlin se musí rozhodnout, zda dá přednost svým přátelům, své svobodě, nebo své ženě. Jenže čas se mu krátí... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Host
Originální název:

Arm of the Sphinx , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záhada Sfingy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

parvitas
08.11.2023 5 z 5

Bola to fantastická jazda! Nechápem, kde autor nabral toľko nápadov. Jednotka bola fantastická a dvojka jej tesne šliape na päty. Tu je už menej šokujúcich vecí, viac sa venuje charakterovým črtám, ambíciám a celkovo osudom jednotlivých postáv. Samozrejme, nestráca zo zreteľa svoj cieľ - nájsť a zachrániť svoju milovanú ženu v spleti poschodí Babylonskej veže. No... ale ako zločinec, má len obmedzené možnosti. Ak milujete steampunk, vzducholode, pirátov, pyramídy, umenie, či bizarné otroctvo, alebo podivné bytosti, ktoré akoby vybehli z ostrova dr. Moreaua, prídete si na svoje. Ja som veľmi spokojná a budem sa nesmierne tešiť na pokračovania.

P.S. Teraz čítam, že sa neplánujú vydať v češtine ďalšie časti?! No to nebudem mať takú dobrú angličtinu na dočítanie, to mi je fakt ľúto... :(

Ninushka
11.09.2023 5 z 5

První díl mě naladil natolik, že jsem se vrhla i po druhém a byl ještě lepší. Tomuto žánru vůbec neholduju, ale moc jsem se bavila, bylo to napínavé. Nečetla jsem to jako čisté fantasy, ale jako určitou parodii na dnešní dobu. Lidi se chovají stejně, nehledě na to, v jakém žijí prostředí.
Autorův vymyšlený svět působil skutečně díky množství detailů. Bylo to zkrátka prima čtení.


Knihomlok2015
26.02.2023 4 z 5

Po prvním (alespoň pro mě) rozpačitém dílu, přišlo tohle šíleně zvláštní dobrodružství a mě opravdu přijde škoda, že další kniha vycházet nebude. Teď po druhém dílu bych rozhodně chtěla vědět, jak si Senlin a spol. budou vést dál a jaká všechna tajemství ještě poodkryjí. Škoda.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (18. týden)

02.05.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Záhada Sfingy v seznamech

v Přečtených20x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce42x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

útěk dobrodružství fantasy

Autorovy další knížky

2019  80%Cesta do Babylonu
2021  88%Záhada Sfingy