Kniha o pastierovi přehled

Kniha o pastierovi https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38572/kniha-o-pastierovi-38572.jpg 4 40 40

Keď sa na istej americkej farme vo Vermonte našla stará kniha v cudzom jazyku a dostala sa do rúk odborníkom na rôznych univerzitách, trvalo im takmer rok, kým ju preložili a jej výslednú podobu redaktorsky upravila spisovateľka Jonan Davisová. Ide o príbeh známej kresťanskej modlitby pripisovanej svätému Františkovi z Assisi a známeho gospelu, ktorý sa spieva v anglofónnych krajinách. Hrdinami príbehu sú pastier Jošua, bývalá otrokyňa Alžbeta a malý chlapec Dávid. Príbeh o pastierovi sa začína na trhovisku, kde chlapca bil otec. Pastierovi prišlo chlapca ľúto, zastal sa ho, a keď ho otec vyhodil z domu, prichýlil ho. Pastier sa potuloval po krajine a chlapec ho nasledoval. Zakrátko sa k nim pridala aj Alžbeta, bývalá otrokyňa, ktorej starý otec rozpovedal príbeh o „novej ceste“. Pastiera jej rozprávanie zaujalo a všetci traja sa vybrali hľadať novú cestu. Cestou postupne stretli Rozprávača, Lekárnika a Slepca. Všetci traja im rozpovedali príbehy plné podobenstiev, obrazov, mravných ponaučení.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kniha o pastierovi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Ravl
06.05.2023 4 z 5

Jsem rád, že jsem si tuto knihu přečetl, spousta podnětů k zamyšlení. Jednu hvězdičku ubírám z důvodu lehké naivity a snadno předvídatelného děje. Vizuálně moc hezky zpracovaná :)

Filomena1961
23.02.2023 5 z 5

Čím si mě podmanila Kniha Pastýřova ? Hledáním cesty, která činí člověka lepším, hledáním nové cesty životem. Děj zachycuje putování Pastýře a jeho přátel Alžběty a Davida. Cestou se potkávají různé osoby - osoba Vypravěče, Lékárníka, Slepce, Neznámého. Každý z nich pronáší hluboké myšlenky - pravdy,Vypravěč připomněl poutníkům sílu vytrvalosti, Lékárník mluvil o nadějích a snech, Slepec, který vidí ušima, cítí rozumem a poznává svým srdcem, dal poutníkům radu,aby věřili svému instinktu. Tuto radu použil David při setkání s Neznámým a Neznámý jim ukázal, jak se může vlk vplížit mezi ovce. V závěru knihy si přečteme krátkou modlitbu - Zákon proměny, která pomůže připraveným lidem změnit se a způsobit tak proměnu nutnou pro celý svět. Nadčasový příběh připomínající hloubkou svého sdělení Exuperyho Malého prince.


Atak
18.08.2020 5 z 5

Super, připadal jsem si jak v Rozsudcích soudce Óoky

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kniha o pastierovi v seznamech

v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených5x
v Knihotéce23x
v Chystám se číst3x

Autorovy další knížky

Joann Davis
americká, 1953
2010  79%Kniha Pastýřova
2011  100%Kniha o dobre