Kľúčový svedok přehled

Kľúčový svedok https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446558/mid_klucovy-svedok-UGI-446558.jpg 4 37 37

William Wisting série

1. díl >

Preben Pramm ležal týždeň zviazaný a mŕtvy vo svojej obývačke, kým ho našli. Všetko naznačuje tomu, že ho vrah pred smrťou brutálne mučil. Dom je prevrátený hore nohami, vrahovia však zrejme nenašli, čo hľadali. Aké tajomstvo strážil nenápadný starec, ktorý nemal rodinu ani priateľov? Kľúčový svedok je debutom jedného z najúspešnejších škandinávskych autorov detektívok. Román, ktorý sa zakladá na skutočnom kriminálnom prípade, je zároveň prvou knihou série o hlavnom inšpektorovi Williamovi Wistingovi.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Premedia
Originální název:

Nøkkelvitnet , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kľúčový svedok. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

technik1965
14.03.2023 4 z 5

Nič mimoriadne, uvidíme čo mi dajú jeho ďalšie knihy.

Koka
01.06.2022 3 z 5

Taký už bežný štandard, nič, čo by ma mohlo prekvapiť. V duchu tých "najlepších zásad" súčasnej severskej krimi musela byť vražda brutálna, zvrátená, psychopatická a trýznivá - obyčajné zabitie škandinávským autorom nestačí. Vyšetrujúci kriminalisti vypijú v tejto knihe toľko kávy, až som sa čudovala, že sa všetci v zdraví, bez infarktu, dožili konca príbehu.
Zaujali ma iba dve epizódky : prvá, keď vrchný komisár (v dobe verejných knižníc a internetu!) si nedokázal predstaviť, kde a ako len zistí, čo znamenajú latinské názvy v zápisníku obete; druhá - keď som sa dočítala, že jeden z kriminalistov býva v "maličkom staromládeneckom" byte - s rozlohou 67 metrov štvorcových. Lepší príklad rozdielu medzi našou a nórskou životnou úrovňou by sa asi nenašiel.
Slovenský preklad mi chvíľami pripadal "kostrbatý" a dialógy neprirodzené, ale nie natoľko, aby som knihu predčasne odložila.


ArwenAragorn
02.05.2021 3 z 5

60%

Jde o první případ inspektora Williama Wistinga. Tady se jedná o poctivou policejní práci, příběh plyne pomaleji, chybí napětí a akce, kromě úplného konce, což mi vůbec nevadilo. Motiv mě nepřekvapil, protože se tak nějak nabízel.
Mně se knížka líbila. Kdo si chce přečíst poklidnou detektivku, nebude zklamán.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kľúčový svedok v seznamech

v Přečtených53x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených5x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech1x