Klub 27: Navždy mladí přehled

Klub 27: Navždy mladí https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472536/bmid_klub-27-navzdy-mladi-u45-472536.jpg 3 17 17

Mýty opředený klub, který nám sebral mnoho nadějných umělců až příliš brzy. Jimi Hendrix, Jim Morrison, Amy Winehouse, Kurt Cobain, Janis Joplin, Brian Jones – seznamte se s fascinujícími životy a kariérou šestice největších hvězd Klubu 27 a objevte osudy dalších, méně známých umělců, kteří se v něm ocitli. Společně s publicistkou a DJkou Janou Kománkovou odhalte záhadu čísla 27.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klub 27: Navždy mladí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Koškin
26.01.2024 odpad!

Tohle je fakt špatná a předražená knížka. Vypadá jak školní práce, co vznikla po 3 dnech googlování. Každá osobnost je uvedena jako někdo, kdo umřel ve 27 letech. Zřejmě ta repetitivnost má podtrhnout zcela jasné téma publikace. Mystérium Klubu 27 se buhvíproč autorka snaží nějak vědecky obsáhnout citováním různých průzkumů, pofidérních stanovisek a vlastních vývodů. Navíc se dozvíte, že Nirvana vydala album Bleach jako: “Sebevědomí a přece křehký debut?!?!?! (s. 56). K roztříštěné faktografii je třeba přidat naprosto strašnou grafiku a máte úplně po náladě. Knihu jsem si připravoval na příjemných a nostalgických pár večerů a zahodil ji po půl hodině. Fuj!

alishek
19.11.2023 3 z 5

Přečetla jsem knížku v rámci čtenářského klubu, jinak bych po ní asi nesahla. Celkově mi vadil formát knihy, i když byla zajímavá.


LadyCharlene
21.09.2022 3 z 5

Klub 27 - pojem, který každý zná, pojem, který má v sobě takovou energii, že některé může až děsit, a je to klub ukrutně zajímavý, jak autorka zakončila svou knihu... Tak proč jste nám paní Kománková předložila vlastně takové lepší vydání speciálního díla časopisu o světových muzikantech, kteří nás opustili před svou vlastní 30? Z knihy přímo čiší autorčina žurnalistická profese, a opravdu si myslím, že by to mohla být super brožura o sto stranách, ale jako kniha to nefunguje.
O hlavních protagonistech se nedozvíte téměř nic nového, zvlášť pokud jste skalní fanda. Bylo to takové letem světem. Skladba vět byla občas velmi neučesaná a nemotorná.
Závěrem to bylo takové průměrné čtení, něco jsem se dozvěděla, pár tipů na vlastní životopisy, filmy nebo alba jsem získala, ale na zadek si z toho nesednete. Zvlášť pokud Klub 27 považujete za něco významnějšího než pouhou náhodu, to vás autorka udusí hned u předmluvy. Nicméně, můžete se touto knihou navnadit právě třeba na životopisy hlavních aktérů, nebo na knihu o Woodstocku, nebo si jen zapnout super muziku a rozloučit se tak s odcházejícím létem a festivalovou sezónou. Protože na druhou stranu uznávám, že vámi atmosféra koncertů, drogových večírků, éry hippies opravdu prostoupí. To autorka zvládla na jedničku. Myslím, že slušný tři hvězdičky jsou adekvátním hodnocením tohoto průletu nejdiskutovanějším Klubem současnosti.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (25. týden)

20.06.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Klub 27: Navždy mladí v seznamech

v Přečtených19x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených1x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

smrt životopisy, biografie záhady umělci hudba populární hudba rock

Autorovy další knížky

Jana Kománková
česká, 1974
2021  68%Klub 27: Navždy mladí
2023  100%Radio 1: Život v éteru