Kletba miliónů přehled

Kletba miliónů
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161486/bmid_kletba-milionu-161486.jpg 4 31 31

Reedice slavného románu stále čtené a milované české spisovatelky, jejíž knihy se již desítky let udržují v popředí čtenářského zájmu. Dvoudílný román vykresluje příběh rodiny továrníka Vágnera, jeho ženy a dětí. Vypráví o tom, jak ukvapené rozhodnutí učiněné ve chvíli bolesti a zrady, způsobí smrt dvou lidí a výčitky svědomí po zbytek života. Láska, nevěra, nenávist a znovu láska, zákruty života, tak dobře známé všem, kdož jej žijí. Hluboce lidský úděl nesou románové postavy stejně oddaně, jako je spisovatelka psala a vytvářela. Moudrost ukrytá v příběhu nám znovu opakuje, že peníze a majetek nezaručují zdaleka šťastný a spokojený život. Mějme to stále na paměti.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kletba miliónů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

tittanie
23.07.2023

(SPOILER) Za mě nejhorší Javořická jakou jsem četla.
V první části mě štvala postava Berty, která se chovala jak kráva. Chce odejít s dětmi, ale když nemůže, tak zůstane s nimi, ale vůbec si jich nevšímá. Pak se to chvíli zase dalo číst, ale ke konci se zase objevily postavy, o kterých jsme už četli. Opravdu musela autorka používat jenom postavy, které se už v ději objevili? To bylo tak nepravděpodobné.
Za mě teda ne. A ještě to bylo příliš dlouhé a to už jsem četla nějakou zkrácenou verzi...

NymphMaeve
02.11.2021 4 z 5

Tentokrát obsáhlejší román z prostředí továrny. Rodina Vágnerova žije spokojeným životem, ale jen do určité chvíle, kdy celá rodina utrpí. Pak už to jde jen k horšímu. Vyprávění o tom, že děti rozhodně nemohou za činy svých rodičů, ale že i tak je možno nalézt cestu světla, hlavní je, když rodina drží při sobě. Moc krásný obrázek doby před první světovou válkou i po ní, o jejích ztrátách. Moc se mi kniha líbila, mám moc ráda knihy Vlasty Javořické, a tato byla skvělá, jen jí něco málo chybělo, výjimečně jsem neuronila ani slzu. Další kniha, kterou ráda doporučuji.


DominaCZ
31.01.2021 5 z 5

Víc se mi líbila první část, za "první paní". Poté to bylo vše příliš dokonalé, i dáma, i děcko....to je sice základní rys Javořický, ale je to moc sluníčkový.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kletba miliónů v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených47x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce50x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit1x

Autorovy další knížky

Vlasta Javořická
česká, 1890 - 1979
2009  86%Granáty
1998  76%Námluvy
2006  84%Můj život 1. a 2. díl
2005  81%Bez lásky
2001  75%Na Veveřím gruntě