Klára a Karolína: dvojčata přes propast času přehled

Klára a Karolína: dvojčata přes propast času https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45419/klara-a-karolina-dvojcata-pres-propast-casu-45419.jpg 5 34 34

Poutavý, tajemný příběh vyprávěný z pohledu jedináctileté dívky. Klára a Karolína se spolu setkaly přes předěl času za zvláštních a tajemných okolností. Obě navštěvují internátní školu, ovšem dělí je od sebe čtyřicet let. Jak je možné, že se mohly jejich osudy prolnout? Vyprávění o Kláře a Karolíně, které sleduje nejlepší tradice anglického románu, je nejen kvalitním čtením pro mládež, ale mimořádný zážitek poskytne i dospělému čtenáři.... celý text

Pro děti a mládež
Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

Charlotte Sometimes


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klára a Karolína: dvojčata přes propast času. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Senga
10.02.2023 5 z 5

Úžasná kniha. Poprvé jsem ji četla ve 12 letech, moc mne oslovila, na konci jsem brečela. Znova jsem si ji přečetla po 18 letech a stejně brečela jako želva: )) Tíživá atmosféra závěru 1. světové války, strach, hlad, snaha zachovat si svou osobnost. Není to knížka čistě dětská. Škoda, že se nepřeložila další díla autorky - "Klára a Karolína" jsou jen jednou částí z trilogie.

cmelda87
12.02.2020 5 z 5

Chviličku mi trvalo, než jsem se v tom správně zorientovala, ale i přesto to byl poutavě a uvěřitelně napsaný příběh, který se četl sám.
Vtáhl mě a moc se mi líbil, zejména konec.
Na každé postavě mě opravdu upoutalo něco jiného.
A tak, jak už tady několik hodnotících zmiňovalo, taky si myslím, že to je příběh opravdu pro každého a ne jen pro děti :-)


čika
07.02.2019 5 z 5

Tuto knihu sme nasli na poulicnom antikvariate, zaujala ma ilustraciami a anotaciou, hladali sme daco pre dceru. Pre mna ohromne prekvapenie, krasny nadcasovy pribeh. Skoda, ze sa toho od autorky neprelozilo viac v nasich koncinach.... zasluzila by si.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Klára a Karolína: dvojčata přes propast času v seznamech

v Přečtených41x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených4x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit5x

Štítky knihy

cestování časem pro dívky fantasy pro děti kamarádky

Autorovy knížky

Penelope Farmer
anglická, 1939
1997  91%Klára a Karolína: dvojčata přes propast času