Kladivo na Čaroděje přehled

Kladivo na Čaroděje https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497362/bmid_kladivo-na-carodeje-3BT-497362.jpg 4 22 22

Život sedmnáctileté Niki není natřený právě nejveselejšími barvami duhy. Niki prožívá krizi identity, nazývá se divnotvorem a nenávidí svoje bradavky. Zato platonicky miluje spolužačku Sáru, dokonalou blondýnku. Sára je zase blázen do Daniela, který umí čarovat svým šarmem. Niki cítí, že pomyslný boj o Sáru prohrává, a udělá pitomost, za kterou zaplatí kamarádčiným hněvem. Zhroutí se jí tak svět a ona plánuje útěk od všeho a všech. Její samota ji najednou nevysává, ale naopak nabíjí. Zásadní obrat však nastává v okamžiku, kdy se Niki seznámí s módním fotografem, který v její jinakosti objeví skrytý potenciál. Barvy duhy se postupně rozjasňují a v životě Niki vše pomalu začíná dávat smysl. Ovšem jen do chvíle, než se na scéně znovu objeví Daniel.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kladivo na Čaroděje. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Jidu
22.10.2023 4 z 5

Ze začátku knihy jsem si říkala, že Niky je klasický, nejvíc ublížený, pubeťák. Vše bylo špatně, všichni byli proti ní. Zkrátka klasická telecí léta.
Jenže potom kniha začala brousit na různá, temnější, témata. Niky hledala samu sebe. Svoji sexualitu, orientaci, zkrátka místo ve světě.
Z obyčejných a až vtipných situací jsem se pročetla k sebenenávisti, sebepoškozování, věčných pochybách a strachu. A k mnohem horšímu, ale to nebudu spoilerovat.
Najednou jsem Nikynu naštvanost a postoj "nenávidím všechny a všechno a oni zase mě" začala chápat. A moc jsem s ní soucítila.
Jedna pasáž knihy pro mě byla tak silná, že jsem ji oplakala. Upřímně nevím, jestli byl příběh inspirovaný skutečností, ale řeší vše, co se dneska s mladými a kolem nich děje, a já jsme ráda, že se ke mně příběh dostal.
Knihu všem moc doporučuji, je skvělá, ale neskutečně smutná. Hvězdička dolů za ten start, někdy to bylo fakt až moc a moc se nedalo věřit jedné části knihy.

Zvelebilova
12.09.2023 4 z 5

Hodně jsem váhala mezi 5* a 4*, ale kniha měla své nedostatky. Třeba chování Sáry bylo takové nekonzistentní a těžko uvěřitelné. Na druhou stranu Niki byla vážně kus a moc jsem jí fandila! Bezvadně popsané emoce, myšlenky, dilama, nerozhodnost, ztracenost.


LussyP
14.01.2023 5 z 5

4,5/5 ⭐

- DIVNOLIDEM VSTUP ZAKÁZÁN. -

Začátek roku a máme tu první velmi příjemné překvapení. Knížku jsem zahlédla už dříve na instagramu a když jsem šla do knihovny, sáhla jsem po ní, především tedy díky úplně úžasné obálce. Upřímně jsem nečekala, že knihu přečtu pomalu na jeden nádech... Je napsána velice čtivě, ale zároveň úplně syrově, ty emoce cítíte z každé stránky, jako byste vyprávěli vy. Jakobyste vše prožívali s Niki a že toho je dost. Znovu prožívání hledání sebe sama, svého místa, vlny emocí, krize vlastní identity, první lásky... Byla to jízda. A jsem dost překvapená, že se jedná o prvotinu, klobouk dolů.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kladivo na Čaroděje v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených24x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

2022  86%Kladivo na Čaroděje