Trosečníci řek přehled

Trosečníci řek https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180362/bmid_trosecnici-rek-gdv-180362.jpg 4 10 10

Kenyho VOLEJ série

< 2. díl >

Šestnáct povídek deseti různých autorů na výhradně vodácká témata, které zvítězily v druhém ročníku (2012–2013) literární soutěže Kenyho VOLEJ. Obsahuje pestrý výběr toho nejlepšího, co naše současná vodácká literární tvorba nabízí. Deset různých autorů opět přineslo knize neuvěřitelnou pestrost. Spisovatelka Věra Nosková jela poprvé na vodu v 67 letech, jen aby se směla soutěže zúčastnit. V povídkách padají stromy, praskají pádla, kradou se rafty a mystický trosečník vodáka zmámí táhnout proti proudu až do poslední hospody. Navečer vzduch zavoní kouřem z ohňů a Duch řeky ulehne pod svou kánoi. Někde daleko v budoucnosti Poslední vodák právě našel svou první loď. Skvělé čtení na dlouhé zimní večery, i na ukrácení chvil a patřičné naladění při čekání na ostatní vodáky v kempu! Část polovina povídek již byla oceněna v literární soutěži Trapsavec. Poprvé se v ní se svou povídkou sešla většina rodiny Věry Noskové, spisovatelka a synové Jiří a Tomáš.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trosečníci řek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

kuruteku
23.01.2021 5 z 5

Lepší než první díl. Až teď jsem si všiml drobné legrácky v podobě Prvního a Posledního vodáka.

tatafa
07.01.2017 4 z 5

Knížka plná zajímavých i méně zajímavých, čtivých i méně čtivých povídek. Nicméně jsem horlivou fanynkou této soutěže, protože je pro mne důkazem, že vodáctví stále žije. A to nejen moderní způsob, který je hojně vidět na řekách, ale i vodáctví, o kterém psal Z. Šmíd v dobách minulých. Jen tak dál a velice vřele všem tuto knížku doporučuji!!


realphoto
19.09.2016

Již od útlého mládí, kdy jsem navzdory školnímu memorování objevil krásu a vznešenost Cervantesova Dona Quijota, obdivuji lidi, kteří se s dřevěným kopím rozjíždějí proti větrným mlýnům, neb jsem zjistil, že není větších válečníků. A jsem navýsost šťastný, že právě v Tobě jsem jednoho z nich poznal. Z ničeho jsi vydupal záležitost, která nejen lidem od vody zůstane v knihovnách, či knihovničkách, navíc na médiu, které nelze přepálit. Náš společný guru, Pan spisovatel Zděnek Šmíd by z Tebe měl radost. Stejně, jako ji mám já. Držím Ti palce a těším se na cokoliv dalšího z Tvého Kenyho voleje!

Honza Brož, muzikant, 2016 (sk. Devítka)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Trosečníci řek v seznamech

v Přečtených12x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit1x