Keltské báje a mýty přehled

Keltské báje a mýty
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112411/keltske-baje-a-myty-112411.jpg 4 14 14

Historické území Keltů zasahovalo i do Čech, avšak později byl tento národ vytlačen až na Britské ostrovy – do Irska, z balad známého jako věčně zelený ostrov Erin. Kniha, vytištěná na křídovém papíru, seznamuje čtenáře s autentickými keltskými bájemi a mýty se snahou postihnout všechny dávné podivuhodné děje, boje a zvyky, jakož i běžný život doby, ve které vznikly. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Keltské báje a mýty. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Taťka Hraboš
19.07.2023 4 z 5

Vladimír Hulpach je důstojným nástupcem Eduarda Petišky a Rudolfa Mertlíka v jejich záslužné práci při přibližování zahraničních (i českých) mýtů, bájí, pověstí a pohádek českému čtenáři. V této knize nečekejte nějakou zvláštní dramatičnost a napětí nebo humor, je to poměrně jednoduché, ovšem poctivé vyprávění krásným a bohatým jazykem. Děti s ním nebudou mít žádný problém a dospělý si musí uvědomit, že právě pro ně je kniha určena. Tahle kniha navíc pro mé děti měla zvláštní kouzlo - keltská mytologie je zajímá od doby, kdy jsme četli Scottova Alchymistu, a v současnosti obě dvě hltají sérii Kroniky železného druida od K. Hearna, kde je postav keltského původu a odkazů na tamní mytologii také dost.

ChrisBlack
18.12.2021 3 z 5

Knihu jsem se rozhodla přečíst, abych si rozšířila své mytologické obzory, jelikož jsem slyšela, že keltská mytologie je velmi barvitá a zajímavá.
Upřímně, na čtení této knihy jsem se velmi těšila, protože mi byla doporučena, ale vzápětí jsem byla poměrně zklamaná. Příběhy mi sice poskytly vhled do keltských legend, ale zpracování mi vůbec nesedlo. Příběhy mě nedokázaly vtáhnout, občas mi připadaly zmatené a ani jsem nedostala to, co jsem očekávala.
Ale mám i jednu obrovskou pochvalu. Ilustrace, které zdobí tuto knihu jsou nádherné a aspoň trochu dokáží navodit kýženou atmosféru.


Danielka959
20.11.2021 4 z 5

Kniha byla pro mě trošku složitější....,hlavně různé názvy jmen a měst... ,ale přečetla jsem...bylo to di čtenářského deníku.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Keltské báje a mýty v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených21x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce13x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit3x