Zabiják přehled

Zabiják https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86420/zabijak-86420.jpg 4 40 40

Keller série

1. díl >

Keller je na pohled docela obyčejný chlápek, jakých jsou v New Yorku tisíce. Svobodný, žije sám, sám večeřívá a sám si vynáší odpadky. Sám nosí své špinavé prádlo do prádelny na rohu, sám chodí spát. Sám také zvedá telefony, když zazvoní. A když volá stařec z White Plains – a volá poměrně často – sám si zabalí výbavu, sedne do nejbližšího letadla, odletí na určené místo a tam někoho zabije. KELLER JE TOTIŽ NÁJEMNÝ VRAH. Lawrence Block je naproti tomu špičkový autor kriminálního žánru a v této knize, sbírce deseti příběhů o nájemném vrahu Kellerovi, postupně, příběh za příběhem odhaluje víc a víc z pozadí této podivné profese. V závěru knihy se možná přistihnete u nepříjemně mrazícího pocitu: že tenhle vraždící profesionál je docela sympatický chlapík, skoro jako soused odnaproti, se kterým se občas zastavíte na kus řeči. Že by snad…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Hit Man , 1998


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zabiják. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

IvcaIva
20.09.2023 5 z 5

Dobře čtivé a docela vtipné. Tohoto profi zabijáka musíte snad i mít rádi a fandit mu. Jeho přístup k životu (i smrti) mě fakt pobavil :-)

Badger
07.07.2022 4 z 5

Ze začátku jsem si chvíli zvykal na styl, kecy psychologa mi moc nebavily, ale pak to jelo.
Rozhovory s Dot měly fajn humor a úroveň, provedení zakázek i jejich plánování skvěle popsáno o osobním životě a myšlenkách Kellera nemluvě. Navíc jsem nečekal, že se zrovna v knize na takové téma dozvím něco o variantách sbírání známek.


mi-380
29.01.2019 3 z 5

Než si srovnám v hlavě, kdo je cíl, kdo objednavatel a kdo jen nezúčastněná osoba, už letím s Kellerem k jinému případu. Těch je dost a přitom je v nich mnohem méně krve než v standardní detektivce. Keller je přitom takový napůl Dexter, někdy likviduje ty, kteří si to „zaslouží“. Časté vnitřní monology, a zrovna tak stejně časté konverzace, mě občas bavily, občas nudily.
70 % (27 hodnotících s průměrem 84 %).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zabiják v seznamech

v Přečtených53x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených5x
v Knihotéce71x
v Chystám se číst20x
v dalších seznamech1x