Když v ráji pršelo přehled

Když v ráji pršelo https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37268/kdyz-v-raji-prselo-37268.jpg 4 570 570

Román je vystavěn na citovém vztahu mladé intelektuálské dvojice, jehož pevnost je prověřována v podmínkách šumavské samoty. Edice: Klíč ; sv. 137

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když v ráji pršelo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (120)

dasa6360
včera 5 z 5

Pokud hledáte literární dílo, které vás přiměje přemýšlet o životě a vztazích, Když v ráji pršelo je skvělou volbou. Je to příběh o lásce, odhodlání a hledání štěstí, zasazený do nádherné, avšak drsné přírody Šumavy.

Knihu jsem četla již před lety, ale dodnes si pamatuji, že mě zasáhla svou upřímností a hloubkou. Velmi často se k ní v mysli vracím. Ačkoliv je příběh zakotvený v konkrétní době a místě, jeho téma je nadčasové a univerzální. Doporučuji na léto, třeba na chatu... :)

MarcoPolo936
07.04.2024 5 z 5

Krásně napsaná kniha o dvou lidech, kteří začínají nový život, jinde a jinak. Příběh o výzvě, trpělivosti, štěstí, dřině, přírodě a lásce s velkým L... Moc se mi líbila komunikace mezi Lu a Petrem. Jejich hezký vztah, vzájemné vtipkování a dobírání se..Taky Petrovo vyznání (str.138).. Pak jsou zde i silné momenty, kdy je člověk trochu naměko. Parádní čtení, kor, když opravujete starou chalupu :-) Závěr knihy podle mě ideální..


laura
21.03.2024 5 z 5

Šťastní lidé jsou nějak podivně skuteční... Pro většinu obyčejných lidí je to obtížná podívaná. Vydražďuje. Je v ní jakási výzva, je to provokace, ale... Čím víc o tom uvažuju, tím víc je jasnější, že bez nich by to bylo na světě k nevydržení... Nevím přesně proč. Možná, že okysličují vzduch - tím, co mají v sobě. Anebo proto, že udržují oheň - to jest ždibec chatrné a stále krachující naděje i pro nás chuďasy a bankrotáže... Naděje na cosi, oč vlastně v životě především kráčí...

Příběh zapadaný vrstvami času, ale stále živý - tak moc živý, že ten tlukot života cítíte, je vám zima, pak zase horko, vězíte až po kotníky v hebounké trávě, touláte se po lesních pěšinkách nebo ve sněhových závějích, slyšíte podivné zvuky z půdy - buch, buch... buch, buch... Bojíte se, šílíte, létáte i padáte.

O lásce, odhodlání, dvou bláznech, co hledali štěstí (a co je našli), o kráse i drsnosti šumavské krajiny, o naději, víře i oddanosti. Příběh o všednosti každodenních chvil, jednom snu, spoustě krásy a něhy, humorném nadhledu i tíži bolestných ztrát, který ani s léty neztratil nic ze své jedinečnosti.

Ty zázračné a neopakovatelné teď, které nám patříš, jsem v tobě šťastná tělem a duší, že snad už ani nemohu být víc, a proto tě od sebe nepustím...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Když v ráji pršelo v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených910x
ve Čtenářské výzvě90x
v Doporučených47x
v Knihotéce307x
v Chystám se číst190x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech5x