Když stromy rostly do nebe přehled

Když stromy rostly do nebe https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/52746/kdyz-stromy-rostly-do-nebe-52746.jpg 5 13 13

Půvabná novela zachycuje konfrontaci dětského světa se světem dospělých. Autorka s laskavým humorem a nadhledem zaznamenává formou vyprávění šestiletého děvčátka dětské starosti i radosti, dětské sny a touhy a důvěřivý, naivní pohled na problémy dospělých. 2. vydání.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když stromy rostly do nebe. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Databáze.knih
31.07.2023 3 z 5

Ve vyprávění šestiletého děvčátka vplouváme do severočeského Varnsdorfu roku 1947. Krásný naivní dětský pohled. Až poslední kapitola Všechno je jinak přináší poznání dospělého, že "ty stromy nejsou až tak vysoké...", v závěru je ukázka, že i přítomnost může přinášet, že všechno je trochu jinak; krásně je zde vložena prosba po lidské a rodinné pospolitosti.

pichova.veru
10.02.2022 5 z 5

Nadherna kniha. Svět očima malého dítěte. Myslím ze by se hodila pro každého rodiče. Pro proměňují ze deti nevidí svět jako dospeli


laura
17.01.2020 5 z 5

A tohle se mi naopak líbilo moc. Jemný, něžný příběh očima malého dítěte, který nám otevírá oči, který nám ukazuje, jak křehká dokáže být dětská duše, jak křehký je dětský svět a jak snadno se může stabilita v tomhle světě narušit.

Přečteno za jediný den, den plný nadčasové krásy, něžnosti, plný dětské nevinnosti, plný pochopení i skrytých obav, protože my, dospělí, už víme, že život nebere ohledy na nikoho, ani na křehkou, dětskou duši...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Když stromy rostly do nebe v seznamech

v Přečtených18x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených1x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit2x