Kdyby zvířata mohla mluvit přehled

Kdyby zvířata mohla mluvit https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114878/kdyby-zvirata-mohla-mluvit-SQy-114878.jpg 2 16 16

Kdyby zvířata mohla mluvit lidskou řečí a na úrovni našeho vědeckého poznání podat zprávu o svém způsobu života, o svých speciálních stavebních konstrukcích a o četných podrobnostech svého individuálního konstrukčního plánu, bylo by to všechno jedinečnou chválou Stvořitele. Pojďme si je poslechnout… 2. vydání

Duchovní literatura Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Ethics
Originální název:

Wenn Tiere reden könnten , 1990


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdyby zvířata mohla mluvit. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

DominaCZ
15.09.2022 1 z 5

Koukám staré vydání, kam se pořád plete Bůh a Stvořitel... trapný.

Hledani_Pravdy
30.11.2021 5 z 5

Vynikající kniha napsaná předními odborníky v oboru informační technologií a teorie dizajnu - prof. Dr. Ing. Wernerem Gittem a Dr. Karl-Heinz Vanheidenem. Knížečka je určena zejména pro mladé čtenáře a z povahy tématu sleduje něco úplně jiného, než suchý a technický přesný popis zvířecí říše, jak si někteří v komentářích stěžují. Cíl knihy autoři splnili dokonale - představit lidem konstrukční, informační i vztahovou komplexitu a dokonalost živé přírody a poukázat tak na zřejmý fakt, že je dílem moudrého Stvořitele.

Autoři zároveň odhalují argumentační fauly a nesmyslné argumenty tzv. evoluční teorie, za což jim patří velký dík. Je zajímavé, že lidem nevadí, když evolucionisté brojí proti Bohu, proti Bibli, proti křesťanství, proti inteligentnímu dizajnu přírody dnes a denně z televizních obrazovech i učebnic a encyklopedií ... to je v pořádku, ale když někdo začne odhalovat podvody a klamy zastánců evoluce a materialismu, hned se zvedá vlna nevole a odporu. Zvláštní, jak se lidský mozek nechá snadno oklamat, ale jak těžké je pak ukázat mu, že byl oklamán.

Autoři knihy se v žádném případě nesnaží o něco, z čeho jsou některými zde přítomnými komentujícími obviňováni. Jejich cílem není propagovat nějaký -ismus, ale poukázat na donekonečně ignorované vědecky platné a relevantní argumenty zastánců inteligentního dizajnu, které nebyly evoluční komunitou do dnešních dnů uspokojivě zodpovězeny a zůstávají tak ležet bez povšimnutí, jako údajná kreacionistická klišé. Nikoliv, nejedná se ani o klišé ani o otřepané argumenty, ale o závažné a vědecky prokazatelné skutečnosti, které škrtají ten fantaskní globální evoluční příběh od velkého třesku k člověku se vší jeho nahodilostí a miliardami let.

Kniha není koncipována jako argumentační, ale jako inspirativní čtení z neobvyklého úhlu pohledu, který je dnes již téměř zapomenut.

Panu profesoru Gittovi patří obrovský dík a stejně tak i českému překladateli.


Bomartina
18.02.2020 2 z 5

Informace o zvířatech jsou fascinující, bohužel to, jak autoři brojí proti evoluční teorii, je na mě trochu moc.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kdyby zvířata mohla mluvit v seznamech

v Přečtených18x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených5x
v Knihotéce25x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit2x

Štítky knihy

zvířata, fauna

Autoři knihy

Werner Gitt
německá, 1937
Karl-Heinz Vanheiden
německá, 1948