Kdyby tak na mě někdo někde čekal přehled

Kdyby tak na mě někdo někde čekal https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405389/bmid_kdyby-tak-na-me-nekdo-nekde-cekal-wRU-405389.jpg 4 231 231

Prvotina známé francouzské prozaičky Anny Gavaldy, jež se mezitím vyhoupla mezi stálice literárního nebe, už byla přeložena do mnoha světových jazyků; v Mladé frontě nyní vychází ve třetím vydání. Krátké povídky napsané úsporným, přesným (a silně pařížským) jazykem s krutým humorem rozebírají mezilidské vztahy, které může definitivně zničit zdánlivě bezvýznamný detail jako zazvonění mobilního telefonu. Vztahy mezi Gavaldinými hrdiny, ať jsou to sourozenci, manželé, milenci, rodiče s dětmi či kolegové, charakterizuje přesně odpozorovaná a přiléhavě zachycená směšnost, zbabělost, záludnost a žárlivost, ale i loajalita a spojenectví.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: ekniha , Mladá fronta
Originální název:

Je voudrais que quelqu'un m'attende quelque part , 1999


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdyby tak na mě někdo někde čekal. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (47)

veverkaVv
11.05.2024 3 z 5

Zpočátku pro mě bylo těžké se přeorientovat na styl autorky, ale postupem četby jsem byla nadšena z překvapivých závěrů. Zejména povídka "Hlavní zpráva dne" je velmi citová a budí obrovské emoce. "Catgut" je velmi osobní a přímo drastický, odpovědnost nejen za sebe, ale i za zvířata, která aktérka nenechává na pospas osudu, ale postará se o ně. "Junior" by byl možná vhodný pro téměř neskutečný příběh pro Bakaláře, ale jsou v něm skrytá tajemství a povahové rysy určité skupiny lidí, které zatím vše vycházelo. Hezké čtení, doporučuji.

ViolettaCh.
28.04.2024 1 z 5

Asi jako většina recenzentů přede mnou jsem po této knize sáhla v rámci letošní ČV. Je to soubor dosti slabých povídek, mnohé dějově naprosto o ničem. Např. už ta první: hlavní ženská postava potká chlapíka, usměje se na něj, ten ji pozve na večeři, při které mu zazvoní mobil a on ho hned vypne. Večeře skončí, odjedou domů. To je celé. A u ostatních to není lepší. Alespoň, že je to celkem krátké, byť na všechny povídky jsem fakt neměla sílu. Jednu hvězdičku dávám za jazyk a styl psaní.


medlovice
23.04.2024 1 z 5

Tohle jsem nedočetla, než jsem skončila druhou povídku, nevěděla jsem o čem byla první, témata mi moc vzdálené a styl psaní protivný. Jedna hvězda za pruhovanou obálku.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kdyby tak na mě někdo někde čekal v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených333x
ve Čtenářské výzvě84x
v Doporučených7x
v Knihotéce135x
v Chystám se číst72x
v Chci si koupit9x