Kdyby koně mohli křičet přehled

Kdyby koně mohli křičet https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/226505/kdyby-kone-mohli-kricet-r3u-226505.png 5 6 6

Kůň, který s jezdcem spolupracuje a na jeho pomůcky reaguje s důvěrou a radostí, to je důkaz nejvyššího jezdeckého umění. Jak ale mohou jezdci a milovníci koní poznat, které jezdecké metody jsou pro jejich koně zdravé a které dlouhodobě škodlivé? Autor knihy na tuto otázku odpovídá a argumentuje tak, že je zřejmé, co je v jezdectví „špatně“ a co „správně“. Gerhard Heuschmann, zkušený odborný veterinární lékař specializovaný na koně a vystudovaný odborník orientovaný na jezdectví, v ní otevřeně upozorňuje na chybný vývoj sportovního i rekreačního ježdění. Kniha je však mnohem více, než jen kritikou – autor na základě anatomických a fyziologických zákonitostí a četných fotografií dokazuje, jak špatné jezdecké metody trvale negativně ovlivňují zdraví koně. Detailně podaná vysvětlení objasňují, proč se každé jezdkyni a každému jezdci vyplatí připravovat svého koně podle osvědčených principů skutečné klasické jezdecké nauky, díky kterým zůstane zdravý. Určeno všem jezdcům, trenérům, veterin... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdyby koně mohli křičet. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

_.brečítko._
22.09.2022 5 z 5

Kdyby koně mohli křičet, křičela by válná většina. Kniha mě pouze usvědčila v tom, že jezdecký sport a umění a metody výcviku koní se ubírají tam, kam by neměli. Knížku by si měl přečíst každý jezdec a trenér.

Ruzaaa
05.01.2022 5 z 5

Tuhle knihu bych nejen doporučila, ale přímo vnutila do každé stáje, aby si ji lidi přečetli a hlavně ji porozuměli a vzali za svou. Kniha jež se snaží vrátit jezdecký sport tam, kde má být a to jest ke spokojenému a zdravému koni.
Mně osobně kniha velmi dala a zároveň utvrdila v mých názorech nejen na výcvik koní a jezdců, ale i na chování a předvádění koní na závodech v současné době. Máme nyní období, kdy jezdectví stojí na svém vrcholu díky financím, nadšencům, líbivosti a pozlátku, ale zároveň reálně strašlivě upadá kvůli spěchu a honbě za uspokojením ega jezdců, ekonomické stránce věci a snaze zaujmout. A díky tomu všemu trpí ti, co si trpět nezaslouží - koně.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kdyby koně mohli křičet v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených16x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených2x
v Knihotéce13x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit9x

Štítky knihy

koně veterinární lékařství péče o zdraví zvířat

Autorovy další knížky

Gerhard Heuschmann
německá, 1959
2012  97%Kdyby koně mohli křičet
2023  100%Anatomie a biomechanika sestavení a ohnutí