Kdokoli může dělat cokoli přehled

Kdokoli může dělat cokoli https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339220/bmid_kdokoli-muze-delat-cokoli-C7e-339220.jpg 4 269 269

Pokračování románu Vejce a já líčí svízelná léta ekonomické krize 30. let, dobu, kdy se po rozvodu se svým prvním mužem s oběma dcerami nastěhovala zpět ke své rodině do Seattlu. Opět s neúnavným a tolik povzbuzujícím humorem popisuje řadu všelijakých zaměstnání, kterými musela projít, aby se protloukla, což vystihuje název knihy. Vzpomíná na to, že nejlepší na celé krizi bylo to, že se jejich rodina zase dala dohromady. Humorně líčený přístup autorky k neradostným překážkám v životě našel v poválečném světě velkou odezvu, mluvil z duše mnoha jiným. Dotisk 2017... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdokoli může dělat cokoli. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (36)

MoniMonika
05.05.2024 4 z 5

"Kdokoli může dělat cokoli" od Betty MacDonaldové je autobiografický román plný humoru a optimismu, který nás zavede do doby hospodářské krize v 30. letech 20. století. Betty se po rozvodu vrací se svými dvěma dcerami do rodného Seattlu, kde musí čelit výzvám spojeným s novým začátkem. Její příběh je plný vtipných a dojemných momentů, které ukazují, že i v těžkých časech lze najít radost a humor.

Betty si hledá různé práce, aby uživila svou rodinu, a přitom znovu nachází pevné pouto se svými sourozenci a rodiči. Kniha nás provádí pestrými postavami a situacemi, které nám připomenou, že život je plný nečekaných zvratů, ale také příležitostí. Humor Betty MacDonaldové je nakažlivý, což činí její příběh inspirativním a současně povznášejícím. Její odvaha a vytrvalost čelit životním výzvám je osvěžující a poskytuje naději, že i my můžeme překonat obtíže s úsměvem na tváři.

Tento román je nejenom zábavným čtením, ale také inspirací k tomu, abychom si uvědomili hodnotu rodiny a podpory ve chvílích, kdy se zdá, že je všechno ztraceno. "Kdokoli může dělat cokoli" je příběhem o odolnosti lidského ducha a síle překonat jakoukoli překážku. Pokud hledáte knihu, která vás rozesměje a zároveň povzbudí, tato by neměla chybět ve vaší knihovně.

p.stranska
23.12.2023 1 z 5

Nedočteno. Narozdíl od Vejce a já mě tohle vůbec nebavilo. Nepřišlo mi to vtipné, spíš otravné a nudné. Holt kdokoli nemůže číst cokoli.


mia.com
27.09.2022 4 z 5

Opet hezke povidani. Autorka obdivuhodne s lehkosti a jemnym humorem popisuje vlastne dost narocny zivot behem krize tricatych let.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kdokoli může dělat cokoli v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených420x
ve Čtenářské výzvě42x
v Doporučených29x
v Knihotéce145x
v Chystám se číst74x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech1x