Kdo tančí s vodou přehled

Kdo tančí s vodou
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463513/bmid_kdo-tanci-s-vodou-T69-463513.jpg 4 26 26

Jedinečné vyobrazení světa otroctví a příběh o nejstarším americkém boji — boji za svobodu Mladý Hiram Walker se narodil jako otrok. Když majitel plantáže prodal jeho matku, Hiram na ni ztratil veškeré vzpomínky — získal však tajemné nadání, které mu jednoho dne zachrání život. Setkání se smrtí v Hiramovi probudí naléhavou touhu utéct z plantáže, tedy z jediného domova, který kdy měl. Tak začíná nečekaná cesta, která vede Hirama z kdysi hrdých, ale nyní již skomírajících virginských plantáží přes setkání se členy radikální podzemní organizace až k utopistickým hnutím na Severu. Ačkoli se zapojí do podzemní války mezi otroky a otrokáři, neustává ani ve svém vlastním boji — stále se touží vrátit na Jih a dostat odtamtud i své nejbližší. Aby to dokázal, musí nejprve ovládnout svůj tajemný dar a rozpomenout se na příběh své největší ztráty.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Host
Originální název:

The Water Dancer , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdo tančí s vodou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Han-nah
08.08.2023 4 z 5

Zajímavá kniha s krutým tématem otroctví, odlehčena fantasty příběhy. Hiram se narodí jako otrok, ale s tajemným darem, který se v něm pomalinku probouzí vzpomínkou na matku a s velkou touhou stát se svobodným. Se zájmem jsem četla o otrocích "úkolovaných", kteří při těžké práci, krutých trestech žili svůj život, který si dovedli zpříjemnit. Kniha měla hodně zajímavých pasáží, ale některé byly rozvláčné. I tak dávám 4*, protože se mě toto téma, jak v knize, tak ve filmu dotýká, jako člověka.
Každý, kdo se narodí, chce mít krásný život, radovat se, milovat a nepotlačovat svou hrdost.

martina5607
22.05.2023 4 z 5

Výborná kniha s - v českém kontextu - originálním námětem. Myslím si, že většina z nás se moc nezamýšlela nad fungováním rodin v rámci systému otroctví nebo nad tím, jakým způsobem se realizovaly útěky od majitelů, takže pro nás určitě i dílo rozšiřující obzory. Fantasy linka dodala knize navíc určitý "X faktor". Pokud někdo čtení zvažuje, nenechejte se odradit "odpadovými" recenzemi (mj. upozorňuju, že se jedná o román z 19. století, rozhodně ne ze 16.!), určitě nebudete litovat.


Parwana
08.05.2022 odpad!

Na tuto knihu jsem se hodně těšila, protože fantasy románů o otroctví v 16. století není mnoho, bohužel jsem byla zklamaná a odložila knihu už na začátku. Nepřešla jsem přes první kapitolu, protože mi nesedl autorův styl psaní a absence jakékoliv děje, včetně velké rozvláčnosti. Kdyby autor vyprávěl příběh svižněji, propracovala bych se k nějaké magii, která se zde měla vyskytovat; takto jsem skončila v momentě, kdy se celou kapitolu někdo topil a ztrácel u toho lidi.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (13. týden)

28.03.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kdo tančí s vodou v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených27x
v Doporučených1x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst74x
v Chci si koupit18x

Štítky knihy

americká literatura otroctví

Autorovy knížky

Ta-Nehisi Coates
americká, 1975
2021  76%Kdo tančí s vodou