Kdo seje vietor přehled

Kdo seje vietor https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503455/bmid_kdo-seje-vietor-LiT-503455.jpg 5 259 259

Vanja Lithnerová a jej kolegovia z kriminálky sa ocitnú pod obrovským tlakom. Musia dolapiť ostreľovača, ktorý v priebehu niekoľ kých dní zavraždil v Karlshamne tri osoby. Nemajú však najmenšiu stopu ani svedkov a medzi obeťami nejestvuje očividné spojenie. Ďalšou obeťou môže byť ktokoľvek. Policajný psychológ Sebastian Bergman sa zmenil, odkedy sa stal starým otcom. Spomalil, dokonca pracuje na polovičný úväzok ako psychológ a terapeut. Jedného dňa ho však kontaktuje istý Austrálčan, ktorý sa ako preživší cunami potrebuje vyrovnať s traumou. Práve počas tejto prírodnej katastrofy stratil ženu a dieťa aj Sebastian. Jeho pokojný život sa tak opäť obráti hore nohami. Od vraždy v Uppsale prešli tri roky a Vanjinho kolegu Billyho stále prenasledujú temné chúťky. Onedlho bude otcom, preto dospeje k rozhodnutiu – už nikdy viac. Minulosť mu však nedá pokoj a je otázne, ako ďaleko je ochotný zájsť, aby ho neodhalili.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Ikar (SK)
Originální název:

Som man sår , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdo seje vietor. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (71)

ArwenAragorn
06.03.2024 5 z 5

85%

Tak to byl jedinečný díl! Napínavé bylo pátrání po odstřelovači v Karlshamnu, vynikající byla část s Billym a naprosto dokonalé bylo odhalení, týkající se tsunami, které se měl Sebastian dozvědět, jenže nedozvěděl.
A ten závěr nás jako obvykle ještě víc navnadí na další díl.
Přečetla jsem si tento díl znovu, zase tam moc jsem si z něj nepamatovala a chtěla jsem být v obraze před posledním dílem, který má vyjít v květnu.
K přečtení samozřejmě znovu doporučím.

mi-380
11.02.2024 5 z 5

Autor nekompromisně pokračuje v metamorfóze Torkelova elitního policejního útvaru – z kdysi efektivního, jako dokonalý stroj pracujícího týmu zbývá skupina špatně spolupracujících individualistů, kterým jde tentokrát o život všem, a navíc ještě lidem z jejich okolí. Vzpomněl jsem si na Bonnie a Clyde a také na pruty našeho Svatopluka.
Čtivé, napínavé, dobře promyšlené. Jako obvykle.
90 % (aktuálně 247 hodnotících s průměrem 91 %).


zazvorka
09.01.2024 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších sérií. A to navzdory Sebastianovi, který se chová tak děsně, že se to ani nedá brát vážně. V poslední době však trochu vyměkl, občas má slabou chvilku a zachová se hezky.
Každopádně i tento díl je vynikající, zajímavá zápletka - a opět dramatické momenty v soukromí aktérů. Konec jako obvykle vybízí k nedočkavému čekání na další díl.
A pokračování se snad letos dočkáme - dle informace z nakladatelství Host by měl osmý díl vyjít v květnu pod názvem Tíha viny. Tak uvidíme!

všechny komentáře

Související novinky (3)

Děvčata z Firefly Lane, Chvění kouře a zlata a další knižní novinky (24. týden)

12.06.2022


10 právě čtených knih podle uživatelů (květen)

15.05.2022


Poslední Mona Lisa a další knižní novinky (12. týden)

21.03.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kdo seje vietor v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených325x
ve Čtenářské výzvě60x
v Doporučených22x
v Knihotéce144x
v Chystám se číst111x
v Chci si koupit30x

Štítky knihy

švédské detektivky

Autoři knihy

Hans Rosenfeldt (p)
švédská, 1964
Michael Hjorth
švédská, 1963