Kde se touláš, Bernadetto přehled

Kde se touláš, Bernadetto https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217842/mid_kde-se-toulas-bernadetto-vU6-217842.jpg 4 161 161

Nezřízeně vtipná kniha o dívce, která pátrá, kam že se to poděla její maminka. Bernadetta Foxová zmizela poté, co její patnáctiletá dcera Bee přinesla ze školy samé jedničky a začala se dožadovat slíbené odměny: rodinného výletu do Antarktidy. Jenže nekonvenční architektka Bernadetta trpí akutní agorafobií – její alergie na město a lidi vůbec zašla tak daleko, že za ní vše vyřizuje virtuální asistentka v Indii. A cesta na konec světa? Na tu se opravdu necítí, a tak se radši vytratila. Její bystrá dcera Bee se ale rozhodně nehodlá vzdát. K tomu, aby se matce dostala na stopu, používá emailové zprávy, veřejné listiny, nejrůznější zprávy i tajnou korespondenci otce s psychiatričkou. A před čtenářem se postupně rozehrává neskutečně čtivý román o jedné dost výjimečné rodině, v níž se potvrzuje, že genialita často hraničí s vyšinutostí...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Plus
Originální název:

Where'd You Go, Bernadette , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kde se touláš, Bernadetto. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (46)

barbora5058
22.03.2024 5 z 5

Pro mě naprosto senzační knížka. Postavy jsou v knížce správně praštěné a vývoj všech postav mě velice bavil. Moc krásná a správná knížka. Viděla jsem i film, který dle mého názoru velice reflektuje knihu.

MoonR
21.09.2022 4 z 5

Fantastická knižka o žene, ktorá je vo svojom odbore kreatívnou špičkou.. alebo - čo dokáže náhle ukončenie kariéry "spraviť" s géniom, ktorý je inak absolútne nepraktický :) Tu presne platí "keby som netvorila, je zo mňa kriminálnik.." aj v prípade, že si to dotyčný vlastne ani neuvedomuje (čo je tiež na diskusiu) :D. Svojský typ humoru (miestami som sa výnimočne pobavila, a čítala som tieto pasáže znovu, lebo inak sa nedalo :D geniálne napísané) kombinovaný s úzkosťou a neznášanlivosťou k iným ľuďom (ale keby to tam nebolo, chýbalo by to tej postave, akoby stratila jeden svoj rozmer) a tooooooooľko VEĽA myšlienok! :)))) Btw. Kto by mal záujem, odporúčam aj film s Cate Blanchett (hoci kniha je značne obsaznejsia a viac vysvetlujuca).


Nula.nula.nic
25.11.2021 2 z 5

Měla jsem úplně jiné očekávání, ani nevím proč.
Ale kniha mě bavila - dobrý příběh, rychle ubíhající děj, sympaticky popsané postavy. Sice sem tam dost zbytečně natahováno, ale dá se.. Byla fajn. :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2013 - YALSA Book Awards (Alex Award)


Kniha Kde se touláš, Bernadetto v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených219x
ve Čtenářské výzvě33x
v Doporučených12x
v Knihotéce75x
v Chystám se číst134x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech4x