Katharine Hepburnová & Spencer Tracy přehled

Katharine Hepburnová & Spencer Tracy https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14725/bmid_katharine-hepburnova-a-spencer-trac-R22-14725.jpg 4 18 18

Nezapomenutelná láska dvou hollywoodských hvězd - Katherine Hepburnové a Spencera Tracyho - se stala předmětem zkoumání Christophera Andersena, vyhlášeného redaktora časopisů Time a People. První úplný portrét dvou milovaných ikon Ameriky je napsán s profesionálním smyslem pro vyprávění i pro detail. Základem jejich vztahu byl smysl pro slušnost, díky němuž překonali i nevyváženost manželského trojúhelníku. Kniha umožňuje i pohled do zákulisí filmových ateliérů, kde se legenda Hepburnové a Tracyho zrodila.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

An Affair to Remember: The Remarkable Love Story of Katharine Hepburn and Spencer Tracy , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Katharine Hepburnová & Spencer Tracy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

4444913
23.04.2019 4 z 5

Pro takové základní seznámení s oběma skvělými herci určitě vhodná.Spolehlivá a solidní ale kdo by měl skutečně hlubší zájem doporučuji vlastní autobiografii Katharine Hepburnové s titulem který "to dává sežrat"všem těm křiklounsky bombastickým názvům.Jmenuje se Já.Strhující,sebekritická,velice osobní.Ale tato knížka je taky fajn.

Stellia
08.05.2017 5 z 5

Je zvláštne ako sa k niektorých knihám dostanete. Cesta k tejto viedla, napočudovanie sa, cez Genea Kellyho. V jednom z filmov, Kto seje vietor, hrá so Spencerom Tracym. Nielenže sa ten film dostal u mňa na vysokú priečku, keďže Kelly tam poprvýkrát vo filme netancuje!, ale uvedomila som si aký neskutočne dobrý herec bol Spencer Tracy. A vďaka tejto knihe som si zistila, že to bol aj neskutočný človek. Človek s chybami a zlyhaniami. A o to viac ho možno mám radšej. Pretože bol smrteľníkom...ako my všetci. A hovoriť o Tracym bez Hepburnovej, by bola úplná strata času :)


kleozpatra
31.10.2016 3 z 5

Tuhle dvojici jsem vnímala jako časté partnery ve filmu. Stejně jako veřejnost v jejich době jsem já v té dnešní netušila, že léta tvořili pár v soukromí. Nicméně jsem se nad tím vztahem při čtení zamýšlela. Kate z dobře situované intelektuální rodiny nelpěla na majetku, naopak se zapáleně hnala do projektů srdcem bez ohledu na možné fiasko, nad muže skoro feministicky povznesená, ale Spencerovi zcela podlehla a usadila se pokorně v roli kámošky a postupně ošetřovatelky, zatímco on si tu a tam odběhl nejen od manželky ale i od Kate. Byli na sobě závislí (ona potřebovala pečovat a on potřeboval být opečováván), než aby mezi nimi planula nezvladatelná vášeň, možná i proto ten vztah dělal dojem pracovního přátelství. Tracyho nálepka rebela s křehkou duší a statutem nejlepšího herce na světě, jeho vztah s Kate, jejich zvláštní napojení, odevzdaně (ne)přihlížející manželka, hluchý syn, alkoholické propady ... byl by to určitě námět na poutavý film. Z knihy jsem ale měla pocit, že se autor potřebuje nutně zavděčit, chvílemi jsem se i přes tu pestrou látku a zájem o ty dva nudila.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Katharine Hepburnová & Spencer Tracy v seznamech

v Přečtených22x
v Doporučených5x
v Knihotéce23x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x