Paměti katovské rodiny Mydlářů v Praze III. přehled

Paměti katovské rodiny Mydlářů v Praze III. https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269060/bmid_pameti-katovske-rodiny-mydlaru-v-pr-269060.jpg 4 70 70

Kat Mydlář série

< 3. díl >

Josef Svátek: Paměti katovské rodiny Mydlářů v Praze III. Historický román, třetí díl. Jan Mydlář, kat Starého města pražského, své vyprávění začíná rokem 1638 a končí rokem cca 1661. (vydání knihy: rok 1924, název knihy na vazbě a v úvodu: Paměti katovské rodiny Mydlářů v Praze II., nakladatel: František Topič - knihkupec, tiskem Unie v Praze, edice: Laciné vydání sebraných dějepisných románů Josefa Svátka).... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paměti katovské rodiny Mydlářů v Praze III.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

R47
21.06.2023 3 z 5

To neustálé synovo chvástání, jak ho všichni chválí... Ta neustálá naooko skromnost jeho ženy, která se rdí a dívá do země... Z vyprávění Mydlářova syna, který se snaží jít v otcových stopách (ale líp, jak jinak), zaujme snad jen příběh jeho pomocníka, který se sám pověsí.

John6900
09.05.2023 4 z 5

Není to špatné čtení, ale už se mi tam vytratila ta jiskra prvních dvou dílů. A samotný závěr, po krádeži dobytka Švédům, už mě nebavil vůbec a některé části jsem i přeskakoval.


DraculasLady
28.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Mám takový pocit, jako by se Mydlářův syn víc soustředil na to, jak se zbavit stigmatu kata než na to, jak být dokonalým popravčím mistrem po vzoru svého otce. Měl vlastně víc štěstí než rozumu a doba válčení se Švédy mu jen přála. Z vyprávění se už vytrácí ta děsivost a temnost středověku a směřuje spíš k romantismu... No a poslední kapitola byla opravdu velice zbytečná... Kousek s ukradením stáda se mu ale zase musí nechat. :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Paměti katovské rodiny Mydlářů v Praze III. v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených107x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených5x
v Knihotéce78x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x