Dva případy kapitána Exnera - Znamení lyry / Poklad byzantského kupce přehled

Dva případy kapitána Exnera - Znamení lyry / Poklad byzantského kupce
https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98906/dva-pripady-kapitana-exnera-98906.jpg 4 39 39

Kapitán Exner série

>

Dva detektivní romány z našeho poválečného prostředí, spojené společnou postavou hlavního detektiva a některých jeho spolupracovníků. První příběh se odehrává v prostředí novinářů a archeologů a záhadná vražda ženy zde vede k překvapujícímu odhalení vysoce postaveného kariéristy. Druhý příběh se zabývá záhadnou smrtí důstojníka na vojenské střelnici, smrtí, která se jeví zpočátku jako nešťastná náhoda, ale v níž je později odhalena zákeřná vražda… Kniha obsahuje detektivní romány: Poklad byzantského kupce Znamení lyry... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dva případy kapitána Exnera - Znamení lyry / Poklad byzantského kupce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

maryzka
14.11.2023 2 z 5

Poklad byzantského kupce je lepší, četl se velmi dobře, ale druhá povídka z vojenského prostředí tak nic moc, ale možná je to tím také trochu prostředím, které mi moc neříká

rafan65
15.10.2023 5 z 5

Znamení lyry je trošku slabší příběh,Poklad byzantského kupce je super. Škoda že pan Erben nenapsal těchto detektivek mnohem víc. Jde o krásné příběhy plné osobní elegance Michala Exnera.


Avinea
17.07.2023 3 z 5

Řadím se mezi fanoušky Michala Exnera a styl psaní Václava Erbena se mi líbí. Takže jsem se na tuto knihu, zvláště na Poklad byzantského kupce, těšila. Jenže to nebylo nějak to, co jsem čekala. V obou případech mě udolávala pro danou zápletku nadbytečná délka texu. A ani Michal mi nepřišel tak roztomilý jako v jiných případech, tady se jakoby pořád vyžíval v tom, že někoho budil ze spánku. V obou případech oceňuji věrně vylíčené prostředí - archeologů a vojáků. Poklad byzantského kupce se mi líbil více, nejen kvůli prostředí, do kterého je zasažen, ale děj byl přece jen svižnější, ve Znamení lyry je docela dost textu věnováno slepé uličce - což v reálu samozřejmě může nastat, jen to nepovažuji za čtenářsky přívětivé. A také mi chybělo to, že by čtenář mohl sám vydedukovat z uvedených indicií pachatele - aby byl motiv činu a postup zřejmý bylo potřeba, aby to Michal na konci vždy důkladně "shrnul".

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dva případy kapitána Exnera - Znamení lyry / Poklad byzantského kupce v seznamech

v Přečtených67x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených2x
v Knihotéce50x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit2x