Kanimůra ze Šardonu přehled

Kanimůra ze Šardonu
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44427/kanimura-ze-sardonu-44427.jpg 4 16 16

Kanimůra ze Šardonu obsahuje výbor ze známých i méně známých textů z divadelních představení, koncertů, studiových nahrávek, i básně úplně nové, které byly napsány pro toto knižní vydání. Ilustroval Jan Gruml. Mimo Kanimůru, brouky a mravence nechává autor, skrze svou svéráznou zemitou poetiku, promlouvat především množství podivných čilých či unavených chlapíků, třeba jako tohoto: Já jsem tvrdej chlápek hoši chodím světem stovky let jako mladej to jsem míval ideálů bezpočet jako mladej to jsem bejval mockrát málem hotovej to se jenom blbec diví proč jsem dneska takovej... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kanimůra ze Šardonu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

uzivatel6780
05.05.2021 5 z 5

Prostě skvělé, místy humorné, místy hluboké. Málokdo (možná nikdo) dokáže takto střídat občas i přisprostlé verše s krásnými, čistými. Mám ráda jeho písně, takže se mi to četlo samo.

hapac
11.01.2021 5 z 5

Číst najednou to nejde, ale občas sáhnout po knížce je dobré a fajn. Texty Jiřího Schmitzera jsou parádní, trefné, nevšední, prosté i sprosté, ale v každém případě naprosto ojedinělé. Řadu z nich znám zhudebněné a jeho CD nemá chybu. Koncert byl skvělý a zážitek nevšední. Díky.


Vesna
20.11.2020 3 z 5

Přečte se za chvilku, příjemné čtení. Styl Jiřího Schmitzera, jako jeho písničky. Rázovité, osobité, je to prostě samorost a svéráz :-). Styl muže v jeho věku, vyzrálost a životní zkušenost. Líbila se mi.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kanimůra ze Šardonu v seznamech

v Přečtených25x
ve Čtenářské výzvě6x
v Knihotéce25x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit2x

Autorovy knížky

Jiří Schmitzer
česká, 1949
2008  79%Kanimůra ze Šardonu