Kain a Ábel (1. časť) přehled

Kain a Ábel (1. časť) https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73206/mid_kain-a-abel-zEs-73206.png 5 58 58

Kane a Abel série

1. díl >

V prvej časti dvojdielneho románu sledujeme osudy dvoch mladých mužov - ľavobočka chudobného poľského šľachtica a syna bohatého bostonského bankára. Úplne rozdielne osudy oboch mužov, ktoré spája iba túžba vybojovať si svoje miesto na slnku, sa náhodne, avšak tým dramatickejšie skrížia, aby sa z nich stali nepriatelia na život a na smrť.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kain a Ábel (1. časť). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

snimcibdim
04.11.2023 3 z 5

Příjemná pohádka o americkém snu. Kdyby se toho chopili dobří scénáristé, byl by to prima námět na výpravný kostýmní seriál. Sice to nafilmované kdysi bylo, ale divím se, že (asi) jen jednou.
Čili má to nosnou zápletku - sice dost idealistickou a předvídatelnou, ale některé pohádky se zkrátka neomrzí. Archer jako vypravěč je sice dost plochý, ale alespoň jde k věci a nečaruje nějaké atmosférotvorné nebo emocionální kolority, když je neumí. Stejně tak neumí napsat dobrý dialog, ale naštěstí i těmi vcelku šetří. Jak říkám, předloha pro seriál.
Jako audio v podání příjemného hlasu Jana Šťastného a s trochou představivosti to byl příjemně strávený čas.

Monačte
19.11.2022 5 z 5

Kdo by to byl řekl, že mi tak sedne příběh dvou ambiciozních mužů na pozadí událostí dvacátého století? No, ale sednul. Tahle sága je napsaná tak skvěle, že si musíte pořád připomínat, že se nejedná o skutečné osudy, o skutečné postavy, a že tenhle příběh “nenapsal sám život” ale Jeffrey Archer. Tak skvěle vykreslené postavy, jejich povaha i změny názorů v průběhu života, a to včetně vedlejších, to už jsem dlouho neviděla. Až mi bylo líto, že hlavní postavy jsou jen dvě a ostatní nemají takový prostor... než jsem zjistila, že některým dal Jeffrey Archer prostor v dalších svých knihách! Takže, Florentýno, těš se! O tobě si ještě chci něco přečíst!


denib
08.10.2022 5 z 5

Neměla jsem žádná velká očekávání a ani nevím, jak mě napadlo si zrovna tuhle knihu přečíst. Ale jsem fakt ráda, je výborná, čtivá, zajímavá. Sleduje dva mladíky, kteří se narodili ve stejný den, ale v jiné zemi a úplně jiné situaci. Během jejich života se odehrávají velké dějiny a rozdíl v jejich životech je fakt propastný. Jenže oba jsou svým způsobem stejní - oba mají svůj cíl a za tím jdou přes veškeré těžkosti. Hned jsem se pustila i do druhého dílu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kain a Ábel (1. časť) v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených75x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených7x
v Knihotéce46x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x