Ábel a Kain (2. časť) přehled

Ábel a Kain (2. časť) https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339682/bmid_abel-a-kain-skd-339682.jpg 5 40 40

Kane a Abel série

1. díl >

Pokračovanie románu Kain a Ábel - na rôznych miestach zemegule sa narodia dvaja chlapci, ktorých osudy sa v dospelosti stragicky splietli. V tomto voľnom pokračovaní vstúpia do deja ich potomkovia - Ábelova dcéra a Kainov syn......

Literatura světová Romány
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

Kane and Abel , 1979


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ábel a Kain (2. časť). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

denib
08.10.2022 5 z 5

Skvělé pokračování osudů Kanea a Abela. Jak nesmiřitelní lidé umí být. A jak odhodlaní v touze uspět. A jak podobní si můžou být lidé, kteří se nesnáší. Kniha je opět nesmírně zajímavá. A i když je zde hodně o různých finančních a obchodních záležitostech, není to ani na chvilku nudné. Naopak jsem pořád četla a četla, nechtěla knihu odložit a na konci (který je taky skvělý) byla mírně zklamaná, že už je po všem. Myslím, že by takto klidně mohla série skončit. Ale i tak jsem zvědavá na další díl.

iceVS
13.07.2022 5 z 5

I když jsem si bohužel první díl musela jen domýšlet, tak i jako samostatný příběh to bylo skvělý, skvělý, skvělý.
Autor patří mezi mé top od roku 1989 :-)


Metla
30.06.2022 4 z 5

Pokračování osudů bankéřova syna, který schopnosti finančníka nasával už s mateřským mlékem, a polského sirotka s vysokou inteligencí, jehož cesta na vrchol je mnohem strastiplnější. Setkání těch dvou nezahájí žádnou přátelskou idylku, nýbrž zničující boj, kdy čtenář/posluchač často odolává pokušení nahlas zařvat: "Nebuďte takoví zabednění kokoti! Sedněte si na jedno chlazené, promluvte si bez tajností a přestaňte už drtit sebe, případně své blízké, vy geniální idioti!"
Připravte se zavítat do světa bank, akcií, hotelů, obchodů, intrik, poctivosti i podlostí a vůbec všemožného čachrování. Drama v podobě boje o život se tentokrát vyskytuje pouze v části z II. Světové války. Příznivci romancí nebudou ochuzeni o čisté i komplikované vztahy.
Nenudila jsem se, ovšem nebyla jsem příběhem pohlcena tolik, jako u první knihy. Chvílemi docházelo k recyklaci scén a machinační bitvy dvou mocných mužů byly postupně kapku úmorné. Finále dle očekávání dojemné. Pořád dobré, ale nejspíš už ne pro každého, komu se líbilo dětství a dospívání Williama a Wladka - Abela. 75%

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ábel a Kain (2. časť) v seznamech

v Přečtených45x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x