Kamenná opice přehled

Kamenná opice https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535637/bmid_kamenna-opice-660eb9ad46e94.jpg 4 1133 1133

Případy Lincolna Rhyma série

< 4. díl >

Je jako přízrak Kde se ukrývá? K přístavu na Long Islandu se blíží velká čínská nákladní loď s uprchlíky a lidskými otroky. Americkým úřadům se podařilo zjistit, že na palubě se nachází i mezinárodně hledaný zločinec přezdívaný Duch, a požádaly proto o spolupráci věhlasného detektiva Rhyma a jeho asistentku Sachsovou. Pobřežní hlídka se vydává Ducha zatknout, avšak loď nejspíš záměrně explodovala a Duch uniká na voru. Na pevninu se ale dostávají i další záchranná plavidla, což Duch vnímá jako ohrožení a začne postupně vraždit někdejší spolupasažéry. Dvě rodiny naštěstí běsnění přežijí, zatímco zločinec mizí v labyrintu newyorské čínské čtvrti, kde se mu dostane ochrany podsvětí. Rhymovi nezbývá než se plně ponořit do čínské kultury, pokud chce odhalit stopy: buď uspěje, nebo zahyne. Čtvrtý díl série s Lincolnem Rhymem a Amélií Sachsovou.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

The stone monkey , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kamenná opice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (173)

Elapheg
dnes 5 z 5

Chtěl jsem si přečíst kvalitní thriller a tak volba byla Jeffery Deaver: Kamenná opice. Opět zde máme tým Lincoln Rhyme, Amélie Sachsová a jejich spolupracovníky od policie a FBI, kteří se na Lincolna obrací opět s prosbou, aby nyní zaměřil svou pozornost na čínského mezinárodnícho zločince, který si nechává říkat Duch a který připlouvá k americkému pobřeží na lodi, kde jsou ukryti nelegální čínští imigranti. Než se však stačí dostat člun americké pobřežní stráže k lodi, na které je Duch, loď s imigranty záměrně exploduje. Na americké pobřeží se dostávají přeživší Duch na voru a ještě dvě rodiny na dalších dvou vorech. Duch začne pátrát po těchto přeživších, aby je následně zlikvidoval. Dvěma rodinám se podaří uprchnout na americkou půdu do čínské čtvrti, kde je Duch rovněž pronásleduje a chce je zabít do posledního. A tady nastupují Lincoln s Amélií, aby zachránili přeživší z lodi dřív, než je dostane Duch a hlavně, aby Lincoln odhalil identitu Ducha, chytil ho a předal ho americkým úřadům. :-) Podaří se mu to? Duch je totiž velmi mazaný a doposud ho žádný kriminalista neodhalil. Jisté je, že se rozehrává hra o čas přeživších a půjde taky o nesmiřitelný boj dobra a zla, kde Lincoln představuje dobro. Kniha je napínavá od prvních stránek a když už si čtenář myslí, že ví, jak to asi dopadne a kdo je Duch, přijde zvrat na zvrat a nezůstane u jediného a autor mě i tentokráte na posledních stránkách ještě jednou dokázal překvapit svým wau efektem, že se mi otevírala pusa. No byl to prostě po čertech dobrý thriller, kterému dávám pět hvězd a dopručení všem thrillerovým fandům na sérii s Lincolnem Rhymem. Tato by vás neměla minout. Zároveň bych chtěl poděkovat všem oblíbeným uživatelům, kterých jsem se na tuto sérii dotazoval a kteří mě k ní přivedli. Velké díky vám všem. :-)

dencazrnu
06.05.2024 5 z 5

Já u celkového hodnocení jen těžko hledám slova, protože se neustále opakuji. Bylo to skvělé, promyšlené, jeden zvrat za druhým a závěrečné wow, jako u každého dílu. Jediný malý problém jsem tedy měla s čínskými jmény a přezdívkami, kdy jsem se poměrně často musela vracet a hledat, kdo je vlastně kdo. Každopádně kvalitě to nikterak neuškodilo a já jsem si čtení užila na milion procent. Tuhle sérii opravdu všem mohu jen doporučit a s každým přečteným dílem nadšeně vyhlížím už ten další :-)


Magdalenkačte
21.04.2024 5 z 5

Další kniha od Jefferyho Deavera a další skvělý příběh!
Už dopředu musím říct, že absolutně nechápu, jak to autor dělá, že každá jeho kniha je naprostá bomba!
Tentokrat sledujeme příběh čínských uprchlíků za americkým snem. Hledá je předkupník, který je chce povraždit. A Lincoln, Amélie a další tomu musí zabránit.
Zda se povede uprchlíky zachránit se dozvíte v knize Kamenná opice.

Musím říct, ze Lincolna a jeho tým miluju čím dal víc. Za mě se Deaver stal oblíbeným autorem a nemůžu se dočkat dalšího dílu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kamenná opice v seznamech

v Právě čtených15x
v Přečtených1 943x
ve Čtenářské výzvě91x
v Doporučených60x
v Knihotéce593x
v Chystám se číst201x
v Chci si koupit47x
v dalších seznamech9x