Kamarádi přehled

Kamarádi https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89643/kamaradi-89643.jpg 4 44 44

Dobrodružství Ferdy, Honzy, Gábiny a Válečka se odehrávají v uličkách Malé Strany. Děti zde mají svou klubovnu, kde vymýšlejí různé plány, občas je potrápí starosti ve škole, někdy se nepohodnou s rodiči, nebo také přemýšlejí, jak udělat dobrý skutek. Jak se naši kamarádi seznámili, jak si Váleček umínil, že už nikdy nebude lhát, proč dělají Vánoce s lidmi divy, nebo kam se chystají děti na prázdniny - to vše se dočteme v této knížce.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kamarádi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

uzivatel67798
16.04.2023 4 z 5

Knížka se mi líbila, ale v nějakých slovech byly chyby. Chyběla tam například písmena, čárky a háčky. Ilustrace se mi líbily. Ilustrátor Stanislav Duda má vtipné obrázky.
Obsah knihy byl zajímavý. Bavily mě vtipné příhody. Sice jsem z vesnice, ale dokázal jsem se vžít do prostředí Prahy, ve které se děj odehrává. Město trochu znám, protože jsem tam několikrát byl.
V knize je hodně postav, ale dalo se v nich vyznat. Nejvíc jsem si oblíbil Válečka, protože je ze všech nejvíc srandovní.
Knihu bych doporučil všem dětem, které mají rády zábavu.
Honza

kristijan
31.12.2022 4 z 5

Pěkná knížka o všedních dobrodružstvích čtyř kamarádů během jednoho školního roku. Černobílý seriál s Ebenem je naprosto dokonalý a udělal z tohohle obyčejného příběhu kultovní záležitost. I jako knihu bych to ale hlavně mladším školním dětem doporučil. Není zbytečně dlouhá, je to od začátku do konce docela zábava a zachycuje opravdové přátelství.


PREBURDA
16.01.2022 4 z 5

Kniha mého dětství, kterou jsem si opětovně přečetla, na Čtenářskou výzvu. Je s podivem, jak po letech se mění úhel pohledu na denní dobrodružství party dětí ze staré Prahy. Příhody a každodenní zážitky, jsem v této knize, jako dítě, prožívala a chtěla prožívat s nimi. O takovéto nebo podobné zážitky, si troufám říci, jsou v dnešní přetechnizované době, dnešní děti ochuzeny.
Knihu jsem s chutí opět přečetla a nyní se na děj dívám dospěláckýma očima a zavzpomínala jsem, i na úžasný seriál Kamarádi, který podle knihy byl nafilmován a který jsem jako dítě milovala.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kamarádi v seznamech

v Přečtených69x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených3x
v Knihotéce50x
v Chystám se číst3x

Autorovy další knížky

Jarmila Turnovská
česká, 1930 - 2010
1987  81%Kamarádi
2009  60%To nejlepší z televizních pohádek Jarmily Turnovské