Kaleidoskop vkusu: Československá bižuterie na výstavách 1948 - 1989 přehled

Kaleidoskop vkusu: Československá bižuterie na výstavách 1948 - 1989
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488570/bmid_kaleidoskop-vkusu-ceskoslovenska-bi-YO5-488570.png 3 1 1

Publikace komplexně pojednává o prezentaci bižuterních výrobků na československých a mezinárodních výstavách v letech 1948–1989. Období socialistického výstavnictví je uvozeno kapitolou o historii výstav jabloneckého bižuterního zboží od 19. století a také textem o významu specializovaných uměleckoprůmyslových škol v regionu. Hlavní téma – prezentace bižuterie v období socialismu – je chronologicky přiblíženo na dobových archivních materiálech a jedinečných fotografiích a představuje jak jednotlivé typy výstav v tuzemsku, tak i významné výstavy bižuterních výrobků v zahraničí. Kniha také vysvětluje souvislosti mezi požadavky trhu a jejich plněním ze strany výrobních podniků a také ukazuje významnou roli Podniku zahraničního obchodu Jablonex. Závěrečná kapitola poprvé podrobně objasňuje významnou roli jednotlivých návrhářů bižuterie a poprvé celistvě představuje jejich práce na fotografiích a v osobních profesních medailonech.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kaleidoskop vkusu: Československá bižuterie na výstavách 1948 - 1989. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Lenka4
19.01.2022 3 z 5

Prostor a nasvícení dodávají vystavované bižuterii punc výjimečnosti. Obzvláště na černobílých fotografiích toto kouzlo zcela zaniká. Naštěstí výčet výstav a veletrhů s účastí českých výrobců místy doplňují pěkné snímky bižuterních skvostů. Některé z nich by dělaly parádu i dnes.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kaleidoskop vkusu: Československá bižuterie na výstavách 1948 - 1989 v seznamech

v Přečtených1x