Juraj Jánošík® a parní templ přehled

Juraj Jánošík® a parní templ
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449969/bmid_juraj-janosik-a-parni-templ-9Qp-449969.jpg 4 37 37

Juraj Jánošík série

< 2. díl

Steampunkový, pardon, parokokový Juraj Jánošík je zpět! Nové dobrodružství jej zavede z Terchové až do Paříže, Haagu a Londýna. Příběh však začíná v Praze, kde je Juro svědkem vraždy českého krále Hirama I. (dříve Františka II. Antonína hraběte Šporka), ba co hůř, je z atentátu okamžitě podezřelý. A tak musí náš hrdina nejen uprchnout na svém parním kempelenu před Janem Sladkým Kozinou, ale taktéž vypátrat, kdo za podlým útokem stojí, aby očistil svoje jméno. Druhý příběh parokokové ságy tajemného Svetozára Olovranta má ještě víc páry než ten předchozí. Vy se tak spolu s Jánošíkem můžete prohodovat, prosmilnit a probojovat Evropou poloviny 18. století, která sice taková nebyla, ale úplně klidně být mohla.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Juraj Jánošík® a parní templ. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

ANTITERRA
29.03.2022 5 z 5

Druhý díl steampunkového Juraje Jánošíka od Světozára Svačiny je... k sežrání. A není to žádná nízkokalorická svačinka z celozrnného chleba a bezlaktózního tvarohu. Podává se opulentní oběd, který plynule přechází v sedmichodovou večeři: proto vypíchnu namátkou jen několik ingrediencí: tajná sekta vyrábějící parního strojového Boha, vysoká škola žebráctví, tuláků a argotu pd povrchem Paříže, lekce ze světové politiky lstí a plánů v plánech, uhrančivé voodoo obřady, roztomilé loutkové divadélko s neuvěřitelně vtipným rýmovaným textem, a další a ještě lepší lahůdky. To vše se vaří v parním kotli heroického Juraje Jánošíka, který nenechá nit suchou na žádné ženské sukni. Myslím si, že tato kniha je ještě lepší než první díl. Svetozár Olovrant je zcela jistě pseudonym. Ale koho? Jeden tip mám, ale neprozradím, ať si na to čtenář přijde sám.

Vyvr-HELL
17.05.2021 2 z 5

Příjemná oddychovka na dva večery. Na můj vkus je to ale příliš jednoduchá zápletka se zrychleným a nerozvedeným dějem. Občas se povede nějaký ten humor, zato se sexem by mohl autor trochu ubrat-místy to vypadá jako braková červená knihovna.


kolacky
11.03.2021 5 z 5

Výborné počtení. Jurajové a spol. jsou neodolatelná parta. A ilustrace pana Podprockého velice příjemně evokují tvorbu Mistra Káji Saudka.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (38. týden)

13.09.2020


Knižní novinky (37. týden)

06.09.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Juraj Jánošík® a parní templ v seznamech

v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce23x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit16x