Joker miluje Harley přehled

Joker miluje Harley
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381369/bmid_harley-quinn-2-joker-miluje-harley-DjZ-381369.jpg 3 47 47

Být tou nejpsychotičtější psychiatričkou na světě není snadné, ale už to vypadá, že se Harley konečně zadaří. Ať už se mistryně mely a magoření ocitne v nudistické kolonii nebo v bruslařské aréně smrti, se svým takřka rodinným coneyislandským gangem Harlejek a nejlepší kámoškou Poison Ivy po boku si troufne na naprosto cokoliv. Jenže kdo se směje naposled… Přesně tak, přátelé: do Harleyina života zpět přilézá sám Korunní kašpar zločinu. Vraždí jen trošičku a upřímně slibuje, že jí předvede svou laskavější a milejší tvář – tu, díky níž se do něj tak zamilovala tehdy, když ještě nebyla cvok, ale cvokař, a on byl její romanticky nejnebezpečnější pacient. Může Harley svému bývalému věřit? (Ale no tak!) Pustí k vodě všechno, čeho dosáhla, a připojí se k jeho válce proti příčetnosti? (Zase?!) Jisté je jen jedno: Pokud ji opět zradí, bude z Koblížka stříkat marmeláda! Nejšílenější pár komiksu se opět dává dohromady (nebo ne?) v příběhu HARLEY QUINN, KNIHA DRUHÁ: JOKER MILUJE HARLEY, který vám přináší úspěšný tvůrčí tým AMANDA CONNEROVÁ, JIMMY PALMIOTTI a JOHN TIMMS – a společně přispívají k výbušným událostem ZNOVUZROZENÍ HRDINŮ DC! Obsahuje příběhy z komiksů HARLEY QUINN č. 8–13.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Harley Quinn, Volume 2: Joker Loves Harley , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Joker miluje Harley. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

ArkAngel
31.07.2022 2 z 5

Harley vyráží na nuda pláž a následně čelí falešnému Jokerovi, který je oním posedlým fanouškem, který se na chvíli objevil v New 52. S Red Toolem ještě Harley vyřídí přerostlého soplotvora s chapadly a tento ne-Deadpool si to pak rozdá ještě s ne-Jokerem. Rozhodně lepší než minulé volume.

DennisMoore
18.02.2022 4 z 5

Oproti prvnímu dílu mě potěšil ucelenější a zajímavější příběh, jinak je to prakticky tatáž barevná šaškárna, řádně infantilní, ale naštěstí s nadhledem, který to zjemňuje. Přesně takový je vlastně i Harleyin film s Margot Robbie, a tak se není čemu divit, že názory na tuto komiksovou sérii i na něj jsou si tak podobné. Ano, i mě trochu zaráží ta neúměra "klidně ukážeme, jak někdo do někoho řeže nožem, ale běda, abyste zahlédli třeba ňadro", nicméně ty způsoby, jakými kresba nahotu zakrývá, jsou tak rafinované, že jsem si vlastně takřka jistý, že je to prostě další vtip: "Nesmíme to ukázat? Dobře, neukážeme, ale stejně to každý uvidí." :)


fvalek
12.07.2021 2 z 5

Po prvním dílu, který se mi moc nelíbil, musím uznat, že mě druhý díl vcelku přesvědčil, že se tuhle sérii vyplatí číst. Nicméně pořád je tu dost věcí, co se mi nelíbí. Jednak ty vtipy jsou dost často opravdu trapné a jasně, je to z originálu, ale ty překlady originálních složenin, co Harley používá, jsou hrozně otravné a po pěti už je člověk začíná číst a skřípat u toho zuby. Další věcí je absolutní absence souvislého a smysluplného příběhu. Je hezké číst o dovolené Harley a Ivy, nebo o vánoční halucinaci (která navíc už vyšla v DC slaví Vánoce), ale chce to i něco, čeho se můžeme chytit, soustředit se na to a fandit v tom. Taková linka se alespoň v části vyskytla a musím říct, že mě vcelku potěšila. Právě příběh Jokera mě přesvědčil, abych si možná někdy koupil třetí díl. Víc ale nic moc.

Kromě Jokerovy zápletky ale komiks má víc pozitivních věcí, pro mě osobně to jsou třeba popkulturní odkazy na mé oblíbené knihy/filmy, konkrétně třeba Čaroděj ze země Oz apod. Tam se hodně abstraktně odrazila kresba, která je krásná, celkově je pak moc dobrá i mimo fantazijní scénky. Dobré byly i některé vedlejší zápletky, docela sympatizuju s Red Toolem a pobavili mě papoušci. Takové plus a mínus zároveň jsou docela časté odkazy na komiksy z edice Harley Quinn New 52, která ale nemám, takže tam se to mění lehce na mínus, ale mé osobní. No a co ještě beru jako plus je četné množství brutalit, protože někdy se zdá, že Harley změkla, navíc že jde spíš o lacinou, vtipem prosáklou komedii pro děti. Ale naštěstí se někdy Harley pořádně rozparádí. Celkově je ta karma antihrdinka dost působivá, protože přestože Harley doslova neudělá nic dobrého, tak se vlastně zdá, že je hodná...?

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (12)

Vem si dovolenou, užij si trochu volna, oddychni si... (Nevaž se, obnaž se)


Vsadím se, že tentokrát svět sejme člověk a ne nějakej meteor. (Nevaž se, obnaž se)


Zpochybňuješ sama sebe. Nezvládáš se vyrovnat s tím, co máš celou tu dobu přímo před sebou. Obáváš se budoucnosti. (Mentální hrátky a zlámaný hnátky)


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Joker miluje Harley v seznamech

v Přečtených60x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených4x
v Knihotéce35x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x