Johny: jen ty můžeš zachránit lidstvo přehled

Johny: jen ty můžeš zachránit lidstvo
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223102/mid_johnny-jen-ty-muzes-zachranit-lidst-YnF-223102.png 4 203 203

Johnny série

1. díl >

Johnnymu Maxwellovi je teprve dvanáct, ale jeho starosti by mu možná nezáviděl leckterý dospělý. Rodiče spolu v poslední době nevycházejí právě nejlépe, ve škole má práce až nad hlavu, a ke všemu se ještě stane zvláštní věc, která mu zkomplikuje život. Johnny, jako většina dětí v jeho věku, rád hraje počítačové hry. Když se ve hře Jen ty můžeš zachránit lidstvo dostává do finále a má zničit poslední lodě zlých mimozemšťanů, objeví se na obrazovce jeho počítače nápis: „Nestřílejte, vzdáváme se". Mimozemšťané požádají Johnnyho o pomoc proti krvežíznivým lidem, kteří se je snaží vyhubit. Kniha je prvním dílem z volné trilogie o Johnnym. Další tituly se jmenují Johnny a mrtví a Johnny a bomba.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Talpress
Originální název:

Only you can save mankind , 1992


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Johny: jen ty můžeš zachránit lidstvo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

Varjohukka
14.09.2023 5 z 5

Série s Johnnym od Pratchetta patří k mým velmi oblíbeným. Čtu ji celou pokaždé, když mám nějaké těžší období a vždy mi zvedne náladu, je to už taková moje tradice a bude mít vždy místo v mém srdci i nabitém čtecím programu :)

Sybelle
25.01.2023 3 z 5

Jedná se o krátký příběh ze života 12-letého chlapce, jehož rodiče se právě rozvádějí. Po přečtení jsem nabyla dojmu, že příběh není koncipovaný jako klasický příběh, kde dostanete odpovědi na příčiny událostí. Ale jde spíše o myšlenku, kterou chce sdělit. Také bylo zajímavé ocitnout se v době, kdy se hry ještě instalovali z disket. Místy se projevuje i typický autorům styl a postřehy. Takže i když to nebylo to nejlepší, co jsem od Terryho Pratchetta četla, knížka se mi líbila.


jaroiva
10.04.2022 4 z 5

Nedokázala jsem se oprostit od podobnosti s Enderovou hrou. Bavilo mě to, ale ubírám jednu hvězdičku, protože to prostě není Enderova hra nebo případně Ready player :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Johny: jen ty můžeš zachránit lidstvo v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených348x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených8x
v Knihotéce152x
v Chystám se číst62x
v Chci si koupit33x
v dalších seznamech1x