Mučedník přehled

Mučedník https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80476/bmid_mucednik-sox-80476.jpg 4 36 36

John Shakespeare série

1. díl >

Napůl historický thriller, napůl detektivka. Román je zasazen do prostředí alžbětinské Anglie, doby nábožensky rozjitřené a i na dnešní poměry dosti brutální. Jeho hlavním hrdinou je osmadvacetiletý mladík John Shakespeare (starší bratr Williama Shakespeara), zpravodajec ve službách šéfa tehdejší rozvědky Walsinghama. V popisu práce má zejména boj proti jezuitským kněžím, tentokrát je však pověřen úkolem skutečně nesnadným: ochránit před atentátem sira Francise Drakea, admirála, který ponese tíhu námořního boje proti shromažďujícímu se španělskému loďstvu. Zároveň ale musí vyřešit sadistickou vraždu sedmnáctileté šlechtičny Blanche Howardové z jednoho z nejmocnějších rodů Anglie. Možná mají tyto dva úkoly společného víc, než se na první pohled zdá - avšak aby to zjistil, musí se ponořit do londýnského podsvětí, zadat si s prostitutkami, básníky, herci a jinými pochybnými živly.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Martyr , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mučedník. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

jarin58
21.07.2020 4 z 5

Miluji tuhle atmosféru starého Londýna.

Atanone
04.08.2018 4 z 5

Hodnotím vysoko,neb se mi líbilo moc. Autor vás posadí do alžbětinského Londýna těsně před útokem španělské Armady a "vyžerete" si to pěkně od podlahy,a to téměř doslova. Ta kniha byla místy vážně i cítit.Atmosféra ponuře uvěřitelná.Spousta sympatických postav,pro mě milé setkání s Walsinghamem,který je pro mě (vedle Thomase Cromwella) už léta zajímavou postavou anglických dějin,sympatický hlavní hrdina,který by byl sympatický i kdyby nebyl bratrem toho známého dramatika a dobrá zápletka.
Šikovně a chytře napsaná kniha. Jen nechápu,proč bylo nutné,aby po tom,co autor hlavnímu hrdinovi vymyslel bezcharakterního protivníka,kterému vše prochází už z logiky věci,pak na konec křiklavě narouboval happy end hodný spisovatelek dámských románů.
Nechci spojlerovat,takže si přečtěte. Neboli doporučuji ☺


JmenujiSeZuzla
24.12.2017 2 z 5

Když jsem začala knihu číst, myslela jsem si, že tam bude více o vládě samotné královny Anglie, Alžbětě I. Tato kniha však byla spíše detektivka. Celkově mě kniha spíše zklamala. Trošku mi vadilo, že autor hodně věci ''okecávala'' a přibývalo zbytečných informací. Ve jménech jsem se také místy ztrácela. Nedovedu si však představit, že bych se o tuto dobu nezajímala a neznala ty lidi. To mi ve čtení pomáhalo - znala jsem většinu těch osobností. Všechny dějové linie nějak skončily, ale pořád nevím, kdo byl nakonec vrahem. Vím, že je na tuto knihu volně navázaná další jménem Mstitel, ale po zkušenosti s tímto autorem, si ji pravděpodobně nepřečtu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mučedník v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených49x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

Anglie 16. století

Autorovy další knížky

2011  73%Mučedník
2012  72%Mstitel
2021  84%Hitlerovo tajemství