Stíny minulosti přehled

Stíny minulosti https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42751/stiny-minulosti-42751.jpg 4 187 187

John Medina série

1. díl >

Karen se ještě nestačila smířit se smrtí své matky, když dostane balíček od otce, kterého neviděla dlouhých dvacet let. Aniž zásilku otevře, odloží ji a pustí z hlavy. Vzápětí se ale dozví, že otec byl před několika dny zavražděn. Detektiv Mark považuje tuto vraždu za běžné násilí vůči bezdomovci a Karen jeho stanovisko zpočátku přijímá. Pak jí ovšem kdosi obrátí byt vzhůru nohama a Karen se stává obětí nevysvětlitelných náhod. Uvědomí si, že vrah jejího otce usiluje o život i jí. Jediné, co ji s otcem spojuje je záhadná zásilka. Na stránkách starého deníku zjištuje řadu děsivých skutečností a společně s detektivem Markem postupně odhaluje znepokojující pozadí otcova pohnutého života. A zatímco jejich vztah začíná nevyhnutelně přerůstat v lásku, musejí společně hledat odpovědi na několik otázek.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Kill and Tell , 1998


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stíny minulosti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

Lofda
09.04.2024 4 z 5

Mám tyhle autorčiny detektivky pro holky ráda, takže ano, čtení jsem si užila. Trochu jsem se na začátku ztrácela v tom kdo s kým a proti komu, ale jak to vlastně tenkrát bylo a onu záhadu "zapomenutého deníčku" jsem neodhalila, i když ťuknout mi to tedy mohlo ;-).. Takže ano, hodnotím vysoko a brzy se pustím do dalšího dílu.

PS: opět děkuji Google mapám, že jsem si mohla spolu s hlavními hrdiny užít další virtuální výlet, New Orleans musí být úžasné..

Kudík
10.01.2022 5 z 5

(SPOILER) Autorku mám ráda, protože umí skvěle popsat krizové situace tak, jako že se vlastně nic moc hrozného neděje. Takže opakované pokusy o vraždu jsou za mě ok, jen mi trošku nesedí, že si je někdo tak moc jistý vztahem a po týdnu se vrhá do manželství. Ale proč to postavám jako jsou Karen a Mark nedopřát. Trošku mě překvapil a lehce zklamal John, a to, že nezasáhl dříve. Chápu, že se chtěl dozvědět, co se stalo, ale málem za cenu života hl. postav.


Hatshepsut
28.10.2021 4 z 5

(SPOILER) Tak u této knihy jsem se rozhodně nenudila. Je zvláštní, že je zde uvedený žánr pro ženy, což nerozporuji, ale není zde vůbec uvedeno, že se jedná o krimi či detektivku. A to se nebojím říci, že zde, narozdíl od knihy bludný kruh, je určitě více napínavých prvků detektivek. Příběh měl rychlý spád a ve chvíli, kdy byla hlavní hrdinka Karen přepadena ve svém bytě a bránila se nájemnému vrahovi, jsem vůbec nedokázala odtrhnout oči od knihy. Snad jen trochu naivní představa, kdy se hlavní hrdina zamiluje natolik, že si je do týdne jistý, že si partnerku musí vzít. Ale nakonec proč ne!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Stíny minulosti v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených307x
v Doporučených9x
v Knihotéce144x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x