Jiná žena přehled

Jiná žena https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167862/bmid_jina-zena-hRA-167862.jpg 4 31 31

Hrdinka, která život prožila v nefungující rodině, se po sňatku těší na život mezi příbuznými svého manžela, netuší ale, co to doopravdy bude znamenat. Manžel a jeho sourozenci jsou zvyklí na dominantní matku, zasahující bez zlého úmyslu, ale o to důsledněji do života svých dospělých dětí a do své péče zahrnuje automaticky i mladé manželství. Soužití s tchyní a hlavně vědomí, že manžel se většinou nedokáže postavit na její stranu, hrdinku dlouho trápí, otevřený konflikt ale nastane, když tchyně zaviní vážnou nehodu malého vnuka. Následuje odcizení mezi manželi a mladá žena musí projít těžkým obdobím odloučení, aby si uvědomila, že při rodinném soužití je zapotřebí hodně tolerance a dobré vůle. Totéž si uvědomí i manželova matka a obě ženy se v závěru knihy shodují v úsilí vytvořit šťastnou rodinu, v níž bude každý mít dost prostoru k vlastnímu životu. Zdroj: http://baila.net/kniha/219471938/jina-zena-jane-green... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Other woman , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jiná žena. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

knihovnička007
02.05.2024 3 z 5

Jednoduchá, nenáročná, odpočinková kniha.
Autorka vykreslila příběh mladých manželů, do kterého vstoupí třetí osoba-manželova matka... Nikdo z "hrdinů" mi nebyl sympatický, všichni se chovali... divně :/
Ellie se pořád hádá sama se sebou, jestli je tchýně světice nebo mrcha, o Davidovi jsem se v podstatě vůbec nic nedozvěděla.
Linda... ano, myslela to dobře, ale víte, jak se to říká "cesta do pekla bývá dlážděna dobrými úmysly". Myslím, že jsem klidný člověk, ale v tom, co dělala Linda, nic dobrého nebylo. Chápu, že je těžké se vyrovnat s tím, že dítě má svůj vlastní život, ale tohle bych nezvládla. Navíc, když David svou matku stále chápal a nedokázal jí nic říct.
Konec až moc pohádkový, ale pro mne nereálný... ale příjemná, odpočinková, nenáročná kniha k vodě nebo na dlouhé zimní večery.
Kniha poputuje do budky, určitě udělá radost někomu dalšímu :)

mariva
29.09.2020 3 z 5

Kniha se docela dobře četla, ale chvílemi už mi připadala zbytečně rozvláčná. Navíc ve mě vyvolala řadu ne příliš příjemných vzpomínek, protože tato knižní tchýně byla téměř dokonalá proti mé bývalé tchýni - ale o zkušenostech s tchýněmi by mohlo vyprávět mnoho žen (a asi i mužů).


majdvorka
17.02.2016

No, nic moc... klasika ... chudá + bohatý, vztah tchyně- snacha

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jiná žena v seznamech

v Přečtených65x
v Doporučených2x
v Knihotéce22x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit5x

Autorovy další knížky

Jane Green
britská, 1968
2009  75%Domek na pláži
2001  85%Knihárna
2005  74%Jsem v tom!
2005  80%Jiná žena
2008  72%Druhá šance