Jestřábi a holubice přehled

Jestřábi a holubice
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424611/bmid_jestrabi-a-holubice-hGa-424611.jpg 3 8 8

Jestřábi jsou ve finanční hantýrce centrální bankéři, kteří obezřetně hlídají inflaci, a to i za cenu vyšších úrokových sazeb a dražších peněz. Holubice se pak říká těm, co preferují rozkvět, ekonomický růst, nízkou nezaměstnanost a levné peníze. Kniha Aleše Michla, člena bankovní rady České národní banky, vychází z autorových sloupků a glos publikovaných v Mladé frontě Dnes. Texty o ekonomických tématech jsou určená pro širokou veřejnost i z neekonomického prostředí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jestřábi a holubice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Jahýnek
23.02.2023 3 z 5

Jsem naprostý ekonomický laik a některé sloupky pro mne byly "aha" momentem, ovšem ve většině případů bych k pochopení potřebovala víc. Kdyby byly aspoň některé sloupky (nebo jejich tematické skupiny) doplněny úvodem s vysvětlujícími okolnostmi jejich vzniku, profitovala bych z této knížečky více. Je asi vhodnější pro ty čtenáře, kteří aspoň trochu průběžně sledují politicko-ekonomické dění.

duben
11.10.2021 3 z 5

Příjemně kombinované kapitoly, nad kterými se dá zamyslet. Sice jak už tu psala Majka525, je tu to opakující se heslo o podnikatelském všeřešícím duchu, ale zas tak velký problém jsem s tím neměl. Četlo se mi to příjemně.


MalemNectenar
19.05.2020 3 z 5

V půli mě sice na čas omrzela, ale celkový dojem je poměrně dobrý. Je deklarováno, že je kniha složena z novinových textů a tomu myslím obsahově odpovídá. Jako podměty k zamyšlení lze použít poměrně úspěšně.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jestřábi a holubice v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených8x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit3x