Ještě žiju přehled

Ještě žiju https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/322626/bmid_jeste-ziju-W1y-322626.jpg 5 48 48

Upřímný, vtipný a nelakovaný příběh Phila Collinse, jeho písní, hitů a koncertů, jeho sňatků a rozvodů, jeho stoupání na vrchol hitparád i článků v bulváru. Jako jeden z pouhých tří světových hudebníků prodal více než 100 milionů desek a to jak ve skupině, tak jako sólový umělec. Collins nikdy neztratil svůj talent a napsal skladby, které znají posluchači po celém světě. Toto je příběh o jeho kariéry, od dětského herce po jednoho z nejúspěšnějších textařů pop music. Bubnoval téměř dřív, než se naučil chodit. Jeho kariéra začala v londýnských klubech v šedesátých letech. Pak přišly na řadu Genesis. Po odchodu Petera Gabriela začal i zpívat a jeho písně dosáhly světového věhlasu.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Umění
Vydáno: , Omega
Originální název:

Not Dead Yet: The Memoir , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ještě žiju. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Isew
19.06.2021 4 z 5

Skupina Genesis mě provázela celé dospívání a dost podstatnou část dospělosti. Autobiografie není můj oblíbený žánr, ale tady jsem zkrátka neodolala a nelituji. Samozřejmě mě nejvíc bavily ty části, které se týkaly mé oblíbené skupiny (mohlo tam toho být víc). Překvapila mě brutální upřímnost Phila Collinse, ať už se jedná o jeho nízké sebevědomí (věčná pozice outsidera ve skupině - i po tolika letech), rodinné peripetie, problémy s alkoholem a zdravotní potíže. Výborně napsaná a upřímná autobiografie, která rozhodně stojí za přečtení.

Eisy
11.02.2021 5 z 5

Už to tady někdo napsal několikrát, ale opravdu nejlepší autobiografická kniha, kterou jsem kdy četl.


michall17
04.06.2019 5 z 5

Kniha se mi velmi libila pro svou otevřenost, upřímnost a humor Phila Collinse. Hodně mne překvapila informace o jeho zdravotních problémech a o jeho alkoholickém období. Knihu jsem přečetl hned dvakrát a jeji kladné hodnocení umocnil skvělý koncert v pražské O2 aréně. Překlad výborný, ale v textu je spoustu překlepů a dokonce i pravopisné chyby se tam najdou..

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ještě žiju v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených62x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených6x
v Knihotéce32x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

hudba

Autorovy knížky

Phil Collins
anglická, 1951
2017  94%Ještě žiju