Jen sekunda přehled

Jen sekunda https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517845/bmid_jen-sekunda-Qee-517845.jpg 4 5 5

Příběh začína tam, kde ostatní končí. Poukazuje na to, že v okamžiku, kdy se dvě hlavní postavy dají konečně dohromady, neobjeví se všude duhy a jednorožci. Obloha se často zatáhne tmavošedými mraky a jednorožci se přemění v odporné hrochy. Vztah je třeba budovat i tím, že se poučíme z našich nedostatků a vyzdvihujeme přednosti toho druhého. A fakt, že lidé mají za sebou už pubertu, z nich ještě nedělá odborníky. Wafley a Sirius spolu vyrůstali, na střední škole se dostali ze začarované zóny přátelství a po čtyřech letech se opět setkávají. A pokračují tam, kde na střední skončili. Oba ale žijí zcela odlišné životy. Wafley studuje tanec, Sirius hraje hokej a mají úplně rozdílné povahy, které je někdy ženou od sebe, jindy jim pomáhají vytvářet harmonický vztah. Nástrahy, jimž jsou vystaveny, nejsou ale vytvářeny jejich vlastními chybami, nýbrž i Connerem, šéfem finanční skupiny, který se snaží Siria zlákat na nečistý byznis. Mezi Wafley a Siria se vkrádají podezření i nejasnosti a je otázkou, jestli to jejich vztah zničí nebo posilní.... celý text

Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Iba sekunda , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jen sekunda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

petulkapeta
21.01.2024 4 z 5

„Nezapomněla jsi, že tě miluju? I když se chovám jako debil." Zvednou se mi koutky úst.
„Doteď jsem si myslela, že když někoho miluješ, nechováš se k němu jako debil. Že se to vylučuje."
,,Ne. Pravě k lidem,které miluješ,dokážeš být nejodpornější."

No tohle bylo něco...Wafley dívka, která potká svého přítele a dala se s ním dohromady prožívá radosti a strasti vztahu s ním. Sirius hokejista,který má sebevědomí na rozdávání se s ní políbí a už to je. Tajemstvi,vztahy,bývalí a konec,který nebyl podle mých predstav,takže doufam v pokračování.

mi-nul-o
15.01.2024 2 z 5

Nedočetla jsem, mám slabé nervy a dvě výtky. Knížka není pro ženy, ale pro dívky. Nechápu, proč autorka zvolila jméno Sirius, když ho neumí správně skloňovat.


Lenka8065
04.12.2023

Jen sekunda, je příběh mladého páru, který se po mnoha letech znovu setkává. Dříve na střední škole, nyní již na univerzitě. Oba jsou jiní, oba mají jiné priority, ale stále v sobě mají náklonnost jeden k druhému.

Knize se musí přidat plusové body za realistickou romantickou linku. Wafley a Sirius se sice hádali o zbytečnostech, ale i ty jsou součástí vztahu. V obou jsem viděla velikou náklonnost k druhému, ale i pohled na svět, který se jim po pár letech změnil. Oba mi spolu přišli jako příjemný pár, ale zpětně po dočtení ve mě nic nezanechali.

Oceňuji čtivost této knihy, líbilo se mi, že i přes chyby v překladu a hrubky, se příběh čte sám. Kapitoly nejsou dlouhé ani krátké, autorka střídá pohledy podle situací.

Za mě kniha má mnoho chyb v textu (tato část je velká chyba ze strany nakladatelství bohužel), zbytečné hádky postav. Avšak vztah se mi zdál vcelku reálný a postavy utvořily díky jejich koníčkům příjemný příběh. Pokud máte rádi hokej či balet nenechte si tuto knihu ujít.

Za knihu děkuji velice samotné autorce @j.levinski! Vážím si této spolupráce

všechny komentáře

Související novinky (2)

Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)

22.10.2023


Vychází Vypravěč, Magie havranů a další knižní novinky (41. týden)

09.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jen sekunda v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených11x
v Knihotéce65x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech3x

Autorovy další knížky

J. Levinski
slovenská, 1992
2022  76%Iba sekunda
2023  87%Konfigurácia nás dvoch