Jen hrobař zaplakal přehled

Jen hrobař zaplakal https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73938/bmid_jen-hrobar-zaplakal-oZl-73938.jpg 5 9 9

Autorova prvotina zachycuje život na periférii města Písku na sklonku třicátých let 20. století. Atmosféra chudinské čtvrti v těžkém předválečném období je zde vykreslena barvitými osudy lidových hrdinů, kteří v rytmu balady neodvratně směřují ke hřbitovní zdi.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jen hrobař zaplakal. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Arev122
19.10.2021 5 z 5

Čtivě, poutavě a i se zajímavým humorem napsaný baladicky laděný román z doby předmnichovské republiky. Poutavě jsou popsány životy obyčejných lidí, a zejména hledání sama sebe nešťastného Lojzy .

SuperSojka
06.12.2020 5 z 5

Tahle kniha mě hodně zasáhla. Musela jsem si jednoduše zjistit, kdo je autor, jaktože mi unikl. Radím, nedělejte tu stejnou chybu. Nechte v sobě rezonovat jen tuhle výbornou knihu, baladu nebo spíš sociální román, který se dokáže dostat pod kůži a zasáhnout to správné místo. Nemám slov.


milan3144
12.01.2020 5 z 5

Tato krásně napsaná kniha, nás přivádí do života svérázných lidí písecké periférie. Rázovití obyvatelé této části města prožívají v předvečer mnichovských událostí svoje každodenní starosti a v autorově podání se nezřídka zasmějete. Mně osobně se to stalo častokrát a to i nahlas. Jejich filozofování a na druhou stranu rázné jednání či úvahy, jsou i přes vážnost doby, s nebezpečím číhajícím na hranicích a i v pohraničí, častým zdrojem komických situací. Ačkoliv je kniha psána s humorným nádechem, s postupujícím dějem a tím i časem plynoucím v knize, se v ní ona doba, stojící na prahu obrovských lidských tragédií a utrpení, přeci jen jako zpočátku nenápadný stín začne čím dál tím víc promítat. Název knihy tak v sobě nezahrnuje nejen osud některých postav, ale i naší vlasti a celý příběh tak symbolicky uzavírá.
Za mě plných a zářivých pět hvězd a velké uspokojení, že se mi tento, snad neprávem opomíjený, klenot podařilo objevit. Ono opomíjení je asi dané osobou autora. Po přečtení jeho životopisu, může tak být čtenářovo překvapení z této knihy ještě větší.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jen hrobař zaplakal v seznamech

v Přečtených13x
v Doporučených1x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst3x

Štítky knihy

prvotina 30. léta 20. století chudoba, bída autobiografické prvky hřbitovy rok 1938 Písek pohřby hrobníci

Autorovy další knížky

Miroslav Mráz
česká, 1925 - 2002
2001  91%Jen hrobař zaplakal
1961  0%Myši a hvězdy