Jediný příběh přehled

Jediný příběh
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535207/bmid_jediny-pribeh-66044cee58b33.jpg 4 229 229

Nový Barnesův román je příběhem lásky mladého studenta a stárnoucí ženy se všemi důsledky, které přináší životům obou protagonistů. Stejně jako většina autorových románů je rozdělen do tří chronologicky následných částí, v nichž dochází k postupnému odhalování a prohlubování pohledu na osudový vztah. Milostný román na pozadí „drobného obrazu“ britské společnosti 60. let, včetně jejích zakořeněných klišé a prudérnosti.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: audiokniha , Témbr
Originální název:

The Only Story , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jediný příběh. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (63)

Malýmedvěd
17.05.2024 5 z 5

Brilantní, moc doporučuji. Krásná sonda do naší lásky, do našich vztahů a do našich životů. Protože i když se to děje jiným, hluboce se nás to dotýká. Příběh je spíše banální, ale slouží hlavně jako podložka pro úvahy a filozofování, které Barnes dělá skvěle. Víc otázek ta kniha vyvolá, než zodpoví.
Může být láska věčná? na celý život? neměnná? může měnit formu? může měnit podstatu? ukončí ji smrt?
Tolik různých odpovědí vám autor nabídne a vy si určitě přidáte nějaké své, ale podobně jako si Paul zapisoval definice lásky, které pak škrtal, tak i čtenář s autorem spousty odpovědí a otázek o lásce, o lidech, o vztazích škrtne a nebo minimálně zpochybní.

MíšaS.
22.04.2024 2 z 5

Naprostý souhlas s uživetelkou Nela.Rob. První část - dobrý, snad se to rozjede. Druhá část - bude se v knize také něco dít? . Třetí část jsem také už jen prolétla. Takže první setkání s autorem a asi i poslední. Momentálně určitě nemám chuť zkoušet cokoli jiného.


Gerbasin
16.04.2024 4 z 5

Audiokniha je prostě báječná. Nevím, zda by mě to bavilo číst, ale poslouchalo se to krásně. Viktor Preiss tomu vdechl doslova život a nádherný klavírní doprovod jakbysmet. Příběh by mnohé asi nudil, mě nikoliv. Mám rád příběhy, které nejsou jako přes kopírák - šťastný začátek, zašmodrchaný postředek a na konec happy end. Tady to autor vystihl reálně od začátku až do konce. Krásně depresivní.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (26. týden)

23.06.2019


Citáty z knihy (1)

Všichni hledáme nějaké bezpečné místo. A když ho nenajdeme, musíme se naučit, jak zabíjet čas.


Kniha Jediný příběh v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených290x
ve Čtenářské výzvě32x
v Doporučených13x
v Knihotéce147x
v Chystám se číst205x
v Chci si koupit43x
v dalších seznamech4x