Jeden temný trůn přehled

Jeden temný trůn https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491438/bmid_jeden-temny-trun-BZI-491438.jpg 4 367 367

Temné koruny série

< 2. díl >

Souboj na život a na smrt začíná! Strhující pokračování románu Tři temné koruny. Bitva o korunu začala. Která ze tří sester zvítězí? Kdysi nejslabší Katharina je teď silnější než kdy dřív. Arsinoe odhalila tajemství svého daru a získala tak velkou výhodu. Dokáže jej však použít tak, aby si toho nikdo nevšiml? Mirabella, všemi považovaná za jistou vítězku a budoucí královnu, musí čelit zákeřným útokům, které se neustále stupňují. Dokáže ubránit sebe a své nebližší? Tři kandidátky na královnu Fennbirnu čeká další část cesty. Budou na ní čelit té nejsmrtelnější překážce – jedna druhé.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

One Dark Throne , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jeden temný trůn. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (67)

Scheron
09.05.2024 3 z 5

Jedná se o nesmírně neotřelou a originální fantasy, ale je opravdu zvláštně napsaná. Druhý díl byl rozhodně lepší než ten první. A přiznávám se, že stejně jako první díl, jsem tento také četla jen a pouze kvůli královně Katharině. Ne že by v tom nehrálo roli naše společné stejné jméno, ale děj okolo ní je nejzajímavější, charakter má nejlépe vykreslený a v tomto díle je z ní pořádný badass - a nelze jí nefandit. Její kapitoly stejně jako v jedničce táhnou děj dopředu, ale bohužel, stejně jako v jedničce, dostává málo prostoru. Není pochyb, koho autorka protěžuje. Přitom to byly právě pouze její scény, při kterých jsem tajila dech. Kapitoly královny Arsinoe jsou zde opět nejdelší a nejnudnější, i když zápletky související s jejím travičským darem jsou výborné, i její akce i uvažování jsou pro mě trochu snesitelnější než v jedničce. Ale Jules pořád nemůžu vystát. A královna Mirabella zde pro mě byla čistým utrpením. Tak nijakou, nudnou a plochou povahu bez vlastních cílů jsem u jedné z hlavních postav nečekala. To snad všechny vedlejší postavy měly víc charisma, než ona. Za mě je na této sérii zatím nejzajímavější to, jak je děj absolutně nepředvídatelný - a ta zvědavost mě nutí číst dál a dál. No... jsem zvědavá, jak to bude s Kat pokračovat.

Nikidree
21.04.2024 3 z 5

Druhý díl je mnohem lepší než první. Přesto ve mně stále nevzbudil pocit, že by se jednalo o něco úžasného. Dost možná proto, že jsem od toho čekala něco jiného, než se mi dostává.
Těšila jsem se na královny, které si půjdou po krku, které budou kout pikle, vymýšlet plány a dělat podpásovky. Místo toho sleduji příběhy všech možných lidí, kteří někdy s královnami ani nemají moc společného.
Neříkám, že je to špatné. Jen tu opravdu sedí kategorie pro mládež, kam už holt nespadám.
V sérii plánuji pokračovat, protože mě zajímá, jak to dopadne.


mischamys98
24.01.2024 5 z 5

Tenhle díl se mi líbil o dost víc, než ten první. Hltala jsem každou stránku a občas napětím skoro nedýchala. Některé z postav jsem si velmi oblíbila, což se mi u knih často nestává. A ten konec? Jsem z něj docela v šoku. Určitě si přečtu i další díly.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (36. týden)

01.09.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jeden temný trůn v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených516x
ve Čtenářské výzvě53x
v Doporučených35x
v Knihotéce335x
v Chystám se číst274x
v Chci si koupit110x
v dalších seznamech8x