Jazdec v maske přehled

Jazdec v maske
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207935/bmid_jazdec-v-maske-sO5-207935.jpg 4 77 77

Jezdci purpurových stepí série

1. díl >

Dobrodružný román Jazdec v maske zavedie čitateľa do obce Cottonwoods, ležiacej na hraniciach štátu Utah, kde žije krásna Jane Withersteenová , ktorá si znepriatelí celú obec tým, že chce sama rozhodovať o svojom živote. Zlodeji dobytka, ku ktorým patrí aj záhadný jazdec v maske, jej odháňajú stáda a Jane sa stáva zo dňa na deň chudobnejšou. Musí teda bojovať a vymyslieť niečo, aby sa vymanila z obludnej moci fanatizmu.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Mladé letá
Originální název:

Riders of the Purple Sage , 1912


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jazdec v maske. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Luigi1
31.05.2024 5 z 5

Knihy od Z.Greye ve mně zůstávají dlouho po přečtení

m_martina
12.04.2024 5 z 5

Kniha je sice dobrodružná, ale současně i romantická, proto se mi moc líbila a měla jsem ji přečtenou opravdu rychle. Od tohoto spisovatele jsem před lety několik knih už četla, ale tuto považuji za jednu z jeho nejlepších. A tak tento krásný příběh oceňuji plným počtem hvězd a kromě toho knihu doporučuji.


bábuška
10.05.2020 5 z 5

Kdysi jsem měla období, kdy jsem hodně četla dobrodružné knihy, nyní mi přišla do ruky tato zapomenutá kniha a mohu říci, že jsem si pěkně početla. Nechám stranou náboženské mormonské rozbroje, ale vžila jsem se do popisu divoké krásné přírody Utahu, zelená údolí, rozeklaná skaliska a hlavně step hustě zarostlá šalvějí, kde keře dosahují až metr a půl, taktže působí jako purpurové moře a té vůně...... Stačí doma položit špetku šalvěje, škrtnout sirkou a byt se vám provoní nepředstavitelně nádherně. A krajina je popsána tak, jako by jste jí sami procházeli a všechnu tu krásu prožívali. Skutečně mě ta kniha přenesla do mladých let.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jazdec v maske v seznamech

v Přečtených114x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce85x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x