Trestající smrt přehled

Trestající smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495523/bmid_trestajici-smrt-upq-495523.jpg 4 11 11

Jarda Motl série


Detektiv Berka série

16. díl

Slunečné páteční odpoledne slibuje, že si Berka bude moci konečně jednou se svojí Lucií užít společný víkend, protože Luciina svatební agentura Šťastný start nemá na programu žádnou svatbu a Berkovu mordpartu zase nečeká žádný čerstvý mord. Jenže Berku vyvede z omylu jeho starý „zákazník“ ještě z dob socialismu a nyní přítel Josef Chudárek, v odborných kruzích známý kdysi jako Pepan Otevřito. Při své pravidelné procházce podél řeky Svratky totiž narazil na mrtvolu. A nebyla to jen obyčejná oběť. Šlo o majitele před lety zkrachovalé kampeličky, nyní vlastníka a šéfa čerstvě zkrachovalého dodavatele energií, firmy Moravian Top Power, navíc kandidáta na ministra v nové vládě. Berkovi je ihned jasné, že volný víkend bude muset oželet…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trestající smrt. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

ivoiro
10.09.2023 5 z 5

Pro mně naprosto skvělé čtení. Netrpělivě vždy hledám další díl.

Dany58
30.04.2023 2 z 5

Nějak se mi přestává tato série líbit. Květnatá řeč Standy, vtipy a smích policistů nad mrtvolou, a nejlepší paní byla "štíhlé, leč boubelaté postavy". Tak to už opravdu nevím, co si mám myslet. Další knihy už nebudu kupovat.


libuse6749
03.02.2023

Zelený obal a výhoda domácího hřiště – to jsou dva plusové body, která má každá knížka z edice původní česká detektivka. Na první pohled totiž vím, co čeho jdu.

Novinka Trestající smrt přináší už 16. případ z řady ze série s detektivem Berkou, který je šéfem brněnské mordparty. Anotace prozrazuje, že nahlášená mrtvola zkazí detektivovi dlouho plánovaný volný víkend. Obětí je navíc veřejně známá osobnost – majitel před lety zkrachovalé kampeličky, nyní vlastník čerstvě zkrachované firmy dodávající energie, a navíc kandidát na ministra v nové vládě. Je tedy jasné, že víkendový program s partnerkou bude muset oželet a pustit se plnou parou do vyšetřování.

Popisy charakterů i prostředí jsou natolik všední, že si můžete myslet, že se jedná třeba o někoho, koho znáte nebo jde o místo, kde jste přímo byli. Na své si přijdou zejména čtenáři z okolí Brna, kde se příběh odehrává. Přestože je příběh smyšlený, je inspirovaný událostmi, které jsou nám v ČR mnohým známé. Krátké kapitoly popohání ve čtení, tak příběh a spolu s ním i vyšetřování rychle plyne. Vzhledem k okolnostem je adeptů na možného pachatele tolik, že není vůbec jednoznačné, kdo a proč zločin spáchal. Já četla pozorně indicie vyšetřovatelů a můj tip byl potvrzen na konci příběhu.

Zajímavým zpestřením této knihy byly poznámky pod čarou, které přibližovaly zkratky nebo praktiky používané v policejním vyšetřování, místní názvy nebo odkazovaly na jiné romány autora.

Až někdy knížku uvidíte v knihkupectví, nebojte se po ní sáhnout, zvláště pokud se vám líbí české televizní kriminální seriály, kterým je příběh i styl často nejvíce podoben.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Kouzlo všité do šatů a další knižní novinky (45. týden)

04.11.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Trestající smrt v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených16x
v Knihotéce48x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit2x