Tanec za mrtvé přehled

Tanec za mrtvé https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98910/tanec-za-mrtve-98910.jpg 4 26 26

Jane Whitefield série

< 2. díl >

Psychothriller o malém chlapci a mladé ženě, jejichž osudy spolu jen zdánlivě nesouvisejí. Hlavní postavou je opět Jane Whitefieldová (známá již z předchozí knihy Kdo scho- vaný není), chytrá a půvabná žena indiánského původu, která pomáhá mizet lidem s problémy. Umožňuje jim stát se někým jiným a začít tak i nový život. V tomto romá- nu má za úkol ochránit osmiletého Timmyho, jehož rodiče zemřeli a adoptivní byli spolu s chůvou a jejím přítelem zavražděni. Někdo se snaží Timmyho zbavit a zmocnit se jeho velikého dědictví. Jane se přesto povede dostat jej pod soudní ochranu. Při cestě domů ji na letišti požádá o pomoc Mary Perkinsonová, podezřelá ze zpronevěry 50 miliónů dolarů. Jane teď sice o práci zrovna nestojí, ale nakonec Mary pomůže pronásledovatelům uniknout. Postupem času ji napadne, že by oba tyto případy mohlo něco spojovat a začne pátrat. Tanec za mrtvé je čtivý a svižný kriminálně-psychologický román s prvky thrilleru, v němž není nouze o napětí a suchý humor.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Doplněk
Originální název:

Dance for the Dead , 1996


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tanec za mrtvé. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Tyet
17.01.2024 5 z 5

Brilantní, dokonalé. Takhle má vypadat dobrá detektivka. Chytrá, napínavá a s přesahem. Perryho knihy jsou skvělé a je to zásluha i dobrého překladu paní Müllerové.

Luigi1
22.10.2023 3 z 5

Toto bylo podle mě docela špatně napsané nějak jsem se nemohl chytit


engelbert
05.09.2021 4 z 5

Především jsem v knize nenašel místo, kde by se nic nedělo, vleklo se a musel se nutit do čtení. Ze začátku mě trochu zklamávalo, jak autor od jednoho příběhu odběhl a věnoval se jinému, který s tím prvním zdánlivě nesouvisel. To propojení přišlo dosti pozdě ale v pravou chvíli. Potud dobré. Je mi však cizí svět padouchů tak padouchovatých, že pro peníze zneužívají a vraždí ne jednou, ale systematicky, ale také svět kladných hrdinů, kteří jim v tom dokáží s vypětím sil bránit, ačkoliv vůbec není jasné proč tak činí, a kde ty dovednosti získali. Zdůvodnění hlavní hrdinky, že pomáhá loveným lidem, protože jí přinášejí špatné sny, je pro mně jako z jiné planety. Nevylučuji, že tak indiáni mohou vnímat svět, a tedy jsem z jiné planety já. Zvláštní je už jen schopnost necvičené hlavní hrdinky vést sama činnost, kterou bych očekával od tajných služeb. Jo a dostalo mě finále, po kterém se cítím trochu ošizen. Vše, tak jak slibuje název edice, dobře dopadlo, ale zatímco celá kniha je psaná z hlediska hlavní hrdinky, víme co dělá, jak hodnotí rizika, co těmi kroky sleduje, rozhodující akce je psaná z pohledu padoucha, čímž se nejasnosti o schopnostech hlavní hrdinky ještě umocňují.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tanec za mrtvé v seznamech

v Přečtených30x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce38x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x