Jak žít s psychózou přehled

Jak žít s psychózou https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112700/jak-zit-s-psychozou-112700.jpg 4 9 9

Kniha pojednává o spektru tzv. psychotických onemocnění a o problémech, které s nimi lidé mají. Je určena jak laikům tak i odborným zdravotnickým a sociálním pracovníkům, kteří přijdou s klienty s psychotickým onemocněním do styku.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak žít s psychózou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Kyri
24.12.2023 4 z 5

Publikace je docela stará, 1987. Přesto jsou tam informace, které stále platí. Autor má zjevně přesah nad běžnou psychiatrii, jsou znát velké zkušenosti a aktivní snaha hledat cesty, jak lidem s touto diagnózou pomoct. Jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla.
Jedinou nevýhodou je, že autor má těch informací a zkušeností opravdu hodně, a snažil se je všechny do knihy dostat. Proto se někomu může zdát složitější, nebo méně přehledná. Asi by měla být hlavně určená pro pomáhající profesionály, pro pacienty a jejich rodiny až v druhé řadě.

hu_87
09.10.2021 3 z 5

Tahle brožurka je (aspoň pro mě) plná rozporů a jakýchsi nedostatků, prostě mi tu něco zásadnějšího chybí. Je to hodně obecné, vhodné spíš pro rodinu a známé pacienta, než pro nemocného člověka jako takového, protože si fakt nejsem jistá, jak by mohl mít nemocný z těchto rad užitek. Samozřejmě je užitečné, že autor třeba zmiňuje a cituje různé rozhovory s rodinami pacienta a pacientů samotných, trošku takovej náhled do problematiky, představit si, co člověka vede třeba k tomu, že vysadí léky a nechce se léčit.
Brožurky zaměřené na schizofrenii jsou na trhu určitě lepší, tahle je taková až moc filozofická a méně využitelná v praxi.
Třeba taková příručka "O nemoci, která se nazývá schizofrenie" splňuje jednoduchost, přehlednost a využitelnost toho, co se tam píše.


Zorka
16.02.2016 3 z 5

Tuto knížku jsem si musela rozložit na delší dobu. První polovinu jsem tzv. "zhltla", druhá už pro mě byla hůře stravitelná. Tak si říkám, jestli opravdu plní svůj cíl a dokáže posloužit jako příručka pro nemocné psychózou, jejichž pozornost a schopnost soustředit se na čtení je podstatně menší. Jako kniha pro rodinu, případně sociální pracovníky, kteří zprostředkují některé inspirace nemocným, je podle mého vhodnější.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jak žít s psychózou v seznamech

v Přečtených11x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit1x